Първата ракета на България в професионалния тенис Григор Димитров ще

...
Първата ракета на България в професионалния тенис Григор Димитров ще
Коментари Харесай

Григор Димитров изпада от Топ 30


Първата ракета на България в професионалния тенис Григор Димитров ще изпадне от Топ 30 на международната ранглистата при обновяването ѝ в понеделник. Настоящият №24 в класацията на АТР ще отстъпи с осем позиции и ще заеме 32-ро място. Това е най-ниското класиране на 31-годишния хасковлия от повече от половин година. За последно той беше отвън първата трийсетица на 7 март 2022 година, когато се намираше под №35. В идващото издание на ранглистата някогашният №3 се изкачи до 29-а позиция, а след това прогресира и до 18-о място през юли и август.

Сегашният срив в подреждането се дължи на обстоятелството, че през тази седмица Григор загуби цели 360 т. от актива си, насъбрани с достигането до 1/2-финал на " Мастърс " в Индиън Уелс (САЩ) през 2021 година През предишния сезон мартенската класика в Калифорния се организира при започване на октомври поради разбъркванията в календара около пандемията от COVID-19.

Същевременно Димитров пропусна опцията да натрупа нов актив, отказвайки присъединяване в авансово декларирания шампионат от категория " АТР 500 " в казахстанската столица Астана (3-9 октомври). За последно той игра в конкуренцията от категория " АТР 250 " в София в последната седмица на септември, като загуби още първия си мач - 3:6, 6:7 (3) против Иля Ивашка във II кръг в " Арена Армеец ".

От на следващия ден българският топтенисист ще взе участие в един от обичаните си шампионати - " АТР 250 " в Стокхолм (17-23 октомври), на който през 2013 година завоюва първата от своите общо осем трофеи в професионалния тур. Тази година нашият представител е подложен под №6 в шведската столица и жребият дефинира да стартира в I кръг с мач против чеха Иржи Лехечка (№76 в ранглистата).

Двамата към този момент имат един формален дуел между тях, извоюван от Григор с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 на старта на Australian Open при започване на сегашния сезон. При нов триумф против 20-годишния Лехечка Димитров ще се изправи във II кръг против спечелилия от двойката Емил Руусувуори (Финландия) - Жоао Соуза (Португалия).

Първият подложен тенисист, който българинът може да срещне (на 1/4-финал), е №3 в схемата Франсис Тиафоу (САЩ), по право почиващ на старта. Водач в шампионата е участващият с " уайлд кард " международен №5 Стефанос Циципас, като гъркът е евентуален противник на хасковлията на 1/2-финалите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР