Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще
Коментари Харесай

Григор открива новия сезон срещу Анди Мъри

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще стартира новия сезон с мач против Анди Мъри. Това отреди тегленият тази нощ чоп за шампионата в Бризбън от сериите АТП 250.

Григор Димитров е подложен под номер 2 в схемата. Българинът е и последният притежател на купата в Бризбън. Това стана през 2017 година, след което шампионатът изпадна от календара на АТП за няколко сезона. При триумф над Мъри той ще играе във втория кръг с спечелилия от двойката сред германеца Даниел Алтмайер или квалификант.

От 2016 година насам Димитров и Мъри са играли единствено един път между тях. Това се случи тази година на US Open, когато българинът се наложи в три сета. Иначе те играха и на финала в Бризбън през 2013 година Тогава Мъри завоюва в два сета.

В долната половина на схемата, която се оглавява от Димитров, попадна и. Испанецът, който има 22 трофеи от шампионатите от Големия шлем, се завръща на корта след едногодишно неявяване поради травма. В първия кръг той ще играе против квалификант, а във втория може да се изправи против един всред Аслан Карацев от Русия и Джейсън Къблър от Австралия. Евентуален конфликт сред Димитров и Надал е вероятен на полуфиналите.
Виктория Томова стартира против квалификантка
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще стартира присъединяване си на шампионата в Бризбън с мач против квалификантка.

Ако успее да преодолее първото затруднение, във втория кръг 28-годишната софиянка ще срещне поставената под номер 7 в схемата Екатерина Александрова от Русия. Те имат три мача до момента, в които Томова има една победа.

За присъединяване си в първия кръг Томова има обезпечени 12 200 щатски $ от наградния фонд на шампионата. Общият награден фонд е 1 736 763 щатски $.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР