Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще
Коментари Харесай

Григор Димитров започва сезона срещу бивш номер 1 в света в Бризбън

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще стартира новия сезон с мач против британеца Анди Мъри. Това отреди тегленият тази нощ чоп за шампионата в Бризбейн от сериите АТП 250.

Димитров е подложен под номер 2 в схемата и при победа на Мъри ще играе във втория кръг с спечелилия от двойката сред германеца Даниел Алтмайер или квалификант. Българинът е и последният притежател на купата в Бризбейн, като това стана през 2017 година, след което шампионатът изпадна от календара на АТП за няколко сезона.

От 2016 година насам Димитров и Мъри са играли единствено един път между тях. Това се случи тази година на Откритото състезание на Съединени американски щати, когато българинът се наложи в три сета.

Двамата обаче към този момент са се срещали в Бризбейн. Това стана на финала през 2013 година, когато някогашният лидер в международната класация Мъри завоюва в два сета.

В долната половина на схемата, която се оглавява от Димитров, попадна и Рафаел Надал. Испанецът, който има 22 трофеи от шампионатите от Големия шлем, се завръща на корта след едногодишно неявяване поради травма. В първия кръг той ще играе против квалификант, а във втория може да се изправи против един всред Аслан Карацев от Русия и Джейсън Къблър от Австралия.

Евентуален конфликт сред Димитров и Надал е вероятен на полуфиналите.

Водачът в схемата Холгер Руне от Дания ще открие присъединяване си в шампионата с мач против австралиеца Макс Пърсел.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР