Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се
Коментари Харесай

Григор Димитров с нов убедителен успех и място на полуфиналите в Бризбейн

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се класира за полуфиналите на шампионата от категория АТР 250 в Бризбейн, Австралия откакто се оправи с локалния представител Ринки Хиджиката с 6:1, 6:4.

Шампионът в конкуренцията от 2017-а година изигра още един стабилен дуел, в който изцяло доминираше против международния №71 и в последна сметка справедливо го победи в два сета след 79 минути игра.

Мачът стартира чудесно за Димитров, защото още в началните минути той се възползва чудесно от неточностите в играта на Хиджиката, който допускаше прекалено много непредизвикани неточности, които разрешиха на нашето момче небрежно да поведе с 5:0 гейма. Сервирайки за първата част, българинът позволи леки съмнения и му се наложи да отразява две точки за пробив, само че все пак не позволи изненада и затвори сета с 6:1

В началото на втория продължи наклонността австралиецът да позволява неточности, които да биват наказвани от Гришо, който поведе с пробив и 2:0 гейма. В идващите минути първенецът на двойки от миналогодишния Australian Open, което обаче по никакъв метод не се отрази на най-хубавия български тенисист, който продължи да сервира решително и разумно постави точка на разногласието след 6:4 в своя изгода.

По този метод Григор Димитров се класира за своя общо пети полуфинал в Бризбейн, като до този миг салдото му в тази фаза на шампионата е две победи и две загуби. В спор за място на финала през този сезон международният №14 чака спечелилия от мача сред Рафаел Надал и Джордън Томпсън, които се изправят един против различен по-късно през днешния ден.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР