Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров остана

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров остана
Коментари Харесай

Гришо след успеха над Алкарас: Понякога гениалните неща са простите неща

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров остана доста удовлетворен от представянето си против международния номер 2 Карлос Алкарас.

Димитров победи двукратния първенец в шампионатите от Големия шлем с 6:2, 6:4 и се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на шампионата " Мастърс 1000 " в Маями. Нови триумф над германеца Александър Зверев довечера пък ще му разреши да се завърне в топ 10 на международната класация за пръв път от октомври 2018 година насам.
 Фантастичен! Невероятен! Брилянтен! Григор Димитров размаза Алкарас в Маями!
Фантастичен! Невероятен! Брилянтен! Григор Димитров размаза Алкарас в Маями!

Гришо се класира на полуфинал в шампионата

" Мисля, че с цел да победиш Алкарас, би трябвало да играеш най-хубавата си игра. Влязох в мача доста фокусиран и през цялото време имах доста ясна концепция какво би трябвало да върша ", сподели Димитров след срещата.

" Понякога гениалните неща са простите неща. Да спечелиш против него обаче е доста, доста мъчно, само че аз имах опция да диктувам темпото на игра. Мисля, че съумях да чета играта малко по-добре по отношение на предходната ни среща в Шанхай. Смятам, че се показах на доста положително равнище през целия мач и съм удовлетворен, че го затворих в два сета ", добави българинът.

" Опитвах се да употребявам всяка опция, която имах. Дори на втори сервис гледах да нападам постоянно. Правех всичко допустимо, с цел да го слага в сложна позиция. Смятам, че би трябвало да продължа да бъда нападателен, да излизам по-често на мрежата и да движа повече топката ", приключи Гиргор Димитров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР