Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров очаквано

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров очаквано
Коментари Харесай

Григор Димитров: Щастлив съм, че имам време да прекарам със семейството си, моите родители са моите герои

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров предстоящо остана благополучен от класирането си за край на шампионата от категория АТР 250 в Бризбейн, Австралия.

В рамките на съботния ден Димитров надигра представителя на домакините Джордан Томпсън с 6:3, 7:5, с цел да доближи до трети път до заключителния мач в тази конкуренция, откакто предходните случаи бяха през 2013-а и 2017-а година.

" Хубавият интервал продължава, този корт е като че ли домакински за мен. Това са невероятни седмици... пристигнах рано, представям се добре и съм благополучен, че съм още веднъж на край. Благодаря за поддръжката ", съобщи Гришо на корта минути след триумфа си в полуфинала.

Най-добрият ни тенисист разяснява и какво е чувството му да играе пред погледа на своите родители, които той дефинира като " неговите герои " и от които 32-годишният хасковлия споделя, че продължава да се учи

" Радвам се, че родителите ми са тук, само че това прибавя в допълнение напрежение. Щастлив съм, че имам късмет да прекарам повече време със фамилията си, да пътуваме дружно. През годините не съм бил доста с тях и в този момент се пробвам да се реванширам. Семейството е най-важно! В момента изживявам фантазията си - играя тенис, стигнах на финала, желая да продължа и на следващия ден ще би трябвало да изиграя още един дуел. Моите родители са моите герои, аз не преставам да се изучавам от тях... аз съм това, което съм, с помощта на тях ", показа Григор.

Накрая първенецът в Бризбейн отпреди 7 години приказва и за утрешния край, в който негов противник ще бъде датчанинът Холгер Руне.

" Ще бъде сложен край на следващия ден. Той се разви доста, доста е мощен, реализира страхотни резултати. Но аз мисля да виждам повече от моята страна на мрежата. Искам да си умря, да се възстановя и на следващия ден ще се боря ", приключи Григор Димитров.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР