Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров научи

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров научи
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе срещу Джокович в третия кръг на Мастърс турнира в Рим

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров научи името на противника си в третия кръг на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Рим. Хасковлията ще се изправи против международният номер 1 в тениса Новак Джокович, който се наложи ненадейно мъчно над аржентинеца Томас Мартин Ечевери със 7:6 (5), 6:2 във втория кръг на конкуренцията.

В същата фаза на шампионата за 97 минути игра.

Джокович не беше играл в никакъв случай против 23-годишния Ечевери, който е под номер 61 в света и началото му бе доста мъчно, като латиноамериканецът поведе с 2:0 след пробив още в първия гейм. Сърбинът въпреки всичко се съвзе от мощната игра на двуметровия противник и съумя да върне пробива за 3:3. Той имаше две благоприятни условия да затвори първия сет при 5:4, само че Ечевери избави и двата сетбола и стигна до подобаващ тайбрек. В него даже аржентинецът поведе с 5:3, само че последните 4 точки бяха за Джокович.

Във втория сет Новак Джокович поведе бързо с 2:0, по-късно направи още един пробив за 5:2, като по-късно затвори мача на собствен сервис.

До момента Джокович и Григор Димитров са изиграли 11 мача между тях, като сърбинът е спечелил 10 от тях, а българинът завоюва един път - на " Мастърс " в Мадрид преди 10 години в три сета.

От другите мачове австралиецът Алексей Попирин изненадващо в профил Феликс-Оже Алиасим от Канада с 6:4, 4:6, 7:5. Французинът Грегоар Барер пък отстрани руснака Карен Хачанов след 4:6, 6:4, 7:6 (4).

За третия кръг не престават италианецът Яник Синер, наложил се над Танаси Кокинакис от Австралия с 6:1, 6:4, Каспер Рууд от Норвегия, който победи французина Артюр Риндеркнеш с 6:4, 6:0.

Датският тенисист Холгер Руне също не срещна компликации с французина с Артюр Фис и го надигра с 6:3, 6:3.

Изненада сервира и чилиецът Кристиан Гарин, който се наложи над американеца Томи Пол 4:6, 6:4, 6:3.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР