Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова прогресира

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова прогресира
Коментари Харесай

Виктория Томова с рекордно класиране в световната тенис ранглиста при дамите

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова прогресира до 101-то място в международната класация при дамите, стана ясно от обновената през днешния ден ранглиста на Женската тенис асоциация (WTA).

Томова се изкачи с цели 11 позиции в генералното нареждане след класирането си до полуфинала на шампионата в Бостад, Швеция.

Софиянката е на единствено пет точки от намиращата се на номер 100 в света Виктория Голубич, която загуби цели 42 места в ранглистата, и на девет пункта от 99-та Ребека Марино от Канада.

Втората най-хубава тенисистка на България все още Изабелла Шиникова е 233-а в класацията, Елица Костова е на 537-о място, а състезател №1 на страната ни за 2021 година Цветана Пиронкова –на 1188-а позиция.

Ига Швьонтек остава безапелационна лидерка в ранглистата с над 4000 точки разлика пред втората Анет Контавейт. Мария Сакари прогресира с една позиция до номер 3, до момента в който Онс Жабер губи три места и е към този момент пета. Между гъркинята и тунизийката е Паула Бадоса от Испания, а топ 10 допълват Арина Сабаленка, Даниел Колинс, Джесика Пегула, Гарбине Мугуруса и шампионката на Ю Ес Оупън Ема Радукану.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР