Първата ракета на България . Рано-рано обаче тя понесе доста

...
Първата ракета на България . Рано-рано обаче тя понесе доста
Коментари Харесай

Чилич разби на пух и прах шокиращата прогноза на Гришо - ЗАСЕГА

Първата ракета на България . Рано-рано обаче тя понесе много мощен удар, нанесен от Марин Чилич. След него остават още три от общо четирите опита, с цел да има късмет да бъде изпълнена.
Това е реалност, откакто съветският тенисист Андрей Рубльов отпадна от първия за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия (Australian Open). Руснакът бе доста изненадващо надвит точно от Чилич още на 1/16-финалите с 1:3 сета - 5:7, 6:7(3), 6:3, 3:6.
Чилич несъмнено сервира една от най-големите изненади от началото на годината в тениса. Така за четвърти път в последните пет години (както и за общо осми в кариерата си) ще играе на осминафиналите в надпреварата. Там ще срещне Феликс Оже-Алиасим, който се разправи с Даниел Еванс.
Чилич направи доста непредизвикани неточности (41 против 31 за Рубльов), само че пък асовете и уинърите му компенсираха това (24 аса и 55 уинъра против надлежно 17 и 38 за съперника му), а също така завоюва цели 85% точки на първи сервис (52 от 61).
Въпреки че Рубльов сграбчи всяка от дребното си точки за пробив (3/3), това не му стигна за повече от един сет, откакто Чилич взе четири от осемте си точки за пробив. Три от общо седемте пробива за срещата пристигнаха още в първата част, когато обаче хърватинът осъществя с един повече.

Във втория сет сервиращият се справяше великолепно и даже не позволи точка за пробив, като частта мина без нито една такава. За сметка на това в последвалия тайбрек Чилич сподели по-здрави нерви и проби на три пъти руснака.
В началото на третия сет хърватинът още веднъж проби, само че това бе най-силната част за Рубльов. Младият тенисист, номер 6 в света, пропусна три точки за пробив в първия гейм, само че след това върна изоставането си и даже проби в две следващи подавания на Чилич, с цел да завоюва единствения си сет.
Двамата бяха разграничени единствено от една точка за пробив в заветната четвърта част. Тя бе на сметката на Чилич, който я сграбчи незабавно и по този начин си обезпечи триумфа в мача.
Така Рубльов има разполагаем още три шампионата, с цел да сбъдне прогнозата на Григор, че ще завоюва съревнование от Големия шлем тази година. Не единствено .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР