Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров не е

...
Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров не е
Коментари Харесай

Ранглиста: Григор Димитров бележи леко отстъпление в световната ранглиста

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров не е излизал на корта в формален дуел от края на месец юни, когато травма в бедрото, получена по време на откриващата му среща на Уимбълдън, постави противен завършек на присъединяване на българина в Откритото състезание на Англия. Независимо от това обаче нашето момче се завърна измежду най-хубавите 20 в международната класация, изкачвайки се до 18-ото място, където остана в продължение на две седмици.

При днешното възобновяване на АТР класацията обаче родният ни представител отбелязва лек декаданс от една позиция и от през днешния ден се намира под №19 в подреждането. Причината за това е триумфът на Роберто Баутиста Агут на шампионата в Кицбюел, който разрешава на испанеца да се изкачи с две места и по този начин да изпревари най-хубавия ни тенисист.

Следващият шампионат, на който ще забележим в деяние хасковлията, е този от категория АТР 500 във Вашингтон, който ще започва през днешния ден. Там нашето момче ще има опция да усили точковия си актив, защото при последното си присъединяване през предишния сезон инкасира проваляне от Иля Ивашка още в откриващия си дуел и надлежно няма никакви точки за отбраняване. Преди дни излезе и жребият за тазгодишната конкуренция в американската столица, който отреди нашето момче да открие акцията си против спечелилия от срещата сред Адриан Манарино и Брадли Клан.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР