Първата ракета на България при жените Виктория Томова приключи участието

...
Първата ракета на България при жените Виктория Томова приключи участието
Коментари Харесай

Томова отпадна на осминафиналите в Линц

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова завърши присъединяване си на шампионата на твърда настилка в Линц, Австрия с награден фонд 250 000 $. На осминафиналите българката позволи трагична загуба с 6-4, 4-6, 1-6 от швейцарката Виктория Голубич в мач траял близо 2 часа. По този метод софиянката пропусна отлична опция да се класира за четвъртфинал от шампионат от календара на WTA.

Срещата стартира чудесно за Томова, която след два ранни пробива взе стабилен задатък от 3-0. Последва активизиране на нейната съперничка, която съумя да изравни до 4-4, само че българката още веднъж взе превес, пробивайки в деветия гейм, а след това на собствен сервис затвори сета за 6-4.

Втората част стартира с замяна на пробиви от двете страни на мрежата. Първата ни ракета поведе с 2-1, само че швейцарката още веднъж съумя да възвърне равенството при 4-4. За страдание Томова позволи спад в играта си и загуби сета с 4-6.

В заключителния трети сет самодейността бе на страната на Голубич, която завоюва изрично частта с 6-1.

Все отново с достигането си до осминафиналите 22-годишната софиянка си подсигурява 48 точки за ранглистата (18 от квалификациите и 30 за успеха в първия кръг на главната схема), както и близо 2700 евро от наградния фонд./БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР