Първата ракета на България при жените Виктория Томова преодоля София

...
Първата ракета на България при жените Виктория Томова преодоля София
Коментари Харесай

Виктория Томова драматично победи шампионка от Големия шлем

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова преодоля София Кенин (САЩ) в първия кръг на шампионата от Мастърс 1000 в Индиън Уелс, Калифорния - 6:4, 7:6(5). Двубоят продължи 100 минути.

25-годишната Кенин е шампионка на Откритото състезание на Австралия през 2020 година

Във втория кръг Томова ще играе против номер 20 в главната скица Каролин Гарсия.

Българката небрежно изостана с 0:2 при започване на първия сет против Кенин, само че това не я пречупи. Тя спря серията на представителката на домакините, върна брейка и направи поврат до 5:2, записвайки още един. 

При 5:3 Виктория сервираше за продобиване на сета, само че позволи пробив. Още в идващия гейм обаче Томова обаче още веднъж се оправи с подаването на своята съперничка и завоюва първата част с 6:4.

Във втората част софиянката продължи да господства на корта и поведе с 5:2. На собствен Кенин даде отпор, взе четири следващи гейма и при 6:5 в своя изгода сервираше за равнене на сетовете. Този процес бе отличен освен за американските фенове, само че и за неутралните.

В сериозния миг българката сподели здрави нерви и съумя да върне пробива, с цел да се стигне до тайбрек. В него драмата продължи с цялостна мощ и типично като за мач при дамите.

Томова поведе с 5:1 точки, само че позволи равнене при 5:5. След това поведе с 6:5 и от първия си мачбол затвори мача в своя изгода.

Във втория кръг в Рая на тениса, както е именуван комплексът посред пустинята в Калифорния, при мъжете ще се влючи Григор Димитров.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР