Първата ракета на България Григор Димитров започва срещу квалификант на

...
Първата ракета на България Григор Димитров започва срещу квалификант на
Коментари Харесай

Джокович чака Димитров във втори кръг в Мадрид

Първата ракета на България Григор Димитров стартира против квалификант на старта на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид. Миналата година той отпадна във втори кръг от Милош Раонич в три сета.

При триумф 27-годишният тенисист ще се изправи против лидера в международната класация Новак Джокович, който по право почива в първи кръг.

Пътят на сърбина, който е първенец в испанската столица от 2011 и 2016, минава през възможни конфликти с Марко Чекинато в повтаряне на четвъртфинала им от Ролан Гарос през предходната година. Джокович споделя първата половина на схемата и с полуфиналиста от Ю Ес Оупън Хуан Мартин дел Потро и деветия подложен Марин Чилич.

Трикратният първенец в Мадрид Роджър Федерер прави своето завръщане на клей след тригодишно неявяване. Швейцарският маестро стартира против спечелилия от дуела сред Ришар Гаске и Алехандро Давидович Фокина. Това ще е първият шампионат на алено за 37-годишния деец след Рим 2016, като Федерер ще се опита да усъвършенства салдото си в Мадрид от 35-8. В неговата половина са още първенецът от Барселона Доминик Тийм, който може да срещне на четвъртфинал, и спечелилият в Монте Карло Фабио Фонини.

Защитаващият купата си Александър Зверев е в третата половина на схемата.Германецът не позволи пробив в подаването си по пътя към трофея през миналия сезон, побеждавайки Джон Иснър, Денис Шаповалов и Тийм. Зверев ще срещне във втори кръг Роберто Баутиста Агут или Давид Ферер. Турнирът в Мадрид ще бъде последният в кариерата на Ферер. Испанецът има 27 трофеи и доближи до номер 3 в света. В половината на Зверев са още Стефанос Циципас, Карен Хачанов и Борна Чорич.

Петкратният първенец в Мадрид Рафаел Надал ще се изправи във втори кръг против спечелилия от канадския конфликт сред Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим.Матадорът е изправен пред 50-ти триумф в Каха Магика, като има девет финала в испанската столица (5-3), само че чудесно осъзнава заплахата, която съставляват и двамата надарени канадци. Шаповалов доближи до полуфиналите предходната година, когато надигра Милош Раонич и Кайл Едмънд.

Оже-Алиасим пък играе най-хубавия тенис в кариерата си. Той е под номер 30 в света, изкачвайки се със 78 позиции в ранглистата, достигайки до първия си край в Рио (загуба от Джере през февруари) и до първия си полуфинал на Мастърс 1000 в Маями, където загуби от Иснър през март. В половината на Надал са още финалистът от 2014 Кей Нишикори, някогашния номер 3 Стан Вавринка и Данийл Медведев, който игра полуфинал в Монте Карло (загуба от Лайович). Руснакът играе с Гуидо Пея на старта в един от най-интригуващите дуели в първи кръг. Аржентинецът има най-вече победи през сезона на клей – цели 19.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР