Първата ракета на България Григор Димитров започна участието си на

...
Първата ракета на България Григор Димитров започна участието си на
Коментари Харесай

Григор отнесе американец на старта на Ролан Гарос

Първата ракета на България Григор Димитров стартира присъединяване си на втория за годината шампионат от Големия шлем - Ролан Гарос с триумф 6:1, 6:1, 6:1 против американеца Маркос Гирон, който е 49-и в света.
Двубоят стартира с подаване за Григор Димитров, което той бързо съумя да завоюва. Гришо стартира чудесно втората част, като поведе с 40:0, само че американецът върна 2 точки. Хасковлията въпреки всичко съумя да пробие. Българинът продължи да управлява темпото на мача и завоюва и идващия си сервис гейм - 3:0. В четвъртата част Григор притисна американския си противник, като се стигна до 40 равни, само че Гирон резервира хладнокръвие и съумя да вземе подаването си. Безупречен Григор не изпита никакви компликации в петия гейм и го взе на 0. Хасковлията продължи да демонстрира по-добър тенис и без особени компликации доближи до нов пробив - 5:1. В седмата част Димитров доближи до нов гейм на 0 и съумя да вземе по безапелационен метод първия сет - 6:1

Вторият сет стартира със сервис гейм за Маркос Гирон, който американецът завоюва с 40:15. Григор изпита леки усложнения, само че въпреки всичко взе подаването си за 1:1. Третата част стартира чудесно за Гирон, който поведе с 40:0, само че се отпусна и Григор изравни, като стигна и до точка за пробив, от която не се възползва. Хасковлията имаше втори брейк пойнт, като този път не сгреши - 2:1. Гришо с лекост взе идващото си подаване с 40:15. Григор Димитров доближи до нов пробив във втория сет, откакто взе петия гейм с 40:15 и взе стабилен задатък над Гирон. Двубоят продължи да се развива по усета на Димитров, който още веднъж доста бързо взе подаването си и поведе с 5:1. Играта на нашия вървеше все по-добре и при подаването на Гирон поведе с 40:0. Американецът въпреки всичко съумя да се върне до 40:30, само че това не се оказа задоволително и с нов пробив Григор затвори сета, още веднъж при 6:1.

Григор стартира третия сет, както и първия - със извоювано подаване без особени усложнения. Димитров продължи с ранните пробиви и доближи до подобен още при първата си опция. Третият гейм се оказа по-труден от останалите за Гришо, като той даже позволи да се стигне до точка за пробив за американеца, който за наслада не се възползва от нея. Това разреши на Григор да вземе подаването си и да поведе с 3:0. При идващото си подаване Гирон още веднъж имаше компликации, само че този път съумя да го вземе. Великолепната игра на Григор Димитров продължи и за доста малко време той съумя да завоюва сервис гейма си за 4:1. Григор имаше 3 точки за пробив в шестия гейм, като не съумя да осъществя нито една от тях. Стигна се до тъждество, след което Григор още веднъж си обезпечи точка за пробив и този път я осъществя. При подаването си в седмия гейм Гриши имаше два мачбола, като съумя да осъществя още първи и продължи напред.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР