Първата ракета на България Григор Димитров победи Давид Гофен в

...
Първата ракета на България Григор Димитров победи Давид Гофен в
Коментари Харесай

Григор Димитров измъкна победата срещу Гофен за първа точка срещу Белгия

Първата ракета на България Григор Димитров победи Давид Гофен в два сета с 6:4, 7:5 в оспорван конфликт сред двамата от втория кръг на шампионата " Юнайтед Къп " в Пърт, Австралия. Така Гришо донесе първа точка на България в борбата против Белгия, откакто преди този момент Изабелла Шиникова загуби своя дуел с Алисън ван Уйтванк и резултатът в отборния конфликт към този момент е 1:1, оповестява sportal.bg.
Прочетете още
Първият сет стартира с по-добра игра на Димитров, който пръв стигна до точка за пробив в четвъртия гейм и още с първия опит съумя да накаже противника си, с цел да поведе с 3:1. 

Последва обаче леко оптускане в играта на българина и в седмия гейм той позволи връщане на пробива, а по-късно и равнене на резултата за 4:4 при сервис на Гофен. 

Много значим се оказа деветият гейм, в който Григор със зъби и нокти се пребори и го завоюва, въпреки на няколко пъти да се стигна до 40:40. В следващя гейм хасковлията още веднъж проби подаването на противника си и по този начин завоюва и сета с 6:4.

Вторият сет стартира извънредно трагично с замяна на пробиви. Димитров пръв се пропука и загуби свото подаване, само че още незабавно възвърне равенството, печелейки при сервис на Гофен за 1:1. 

Последва извънредно оспорван трети гейм, в който хасковлията показва темперамент и отрази шест точки за пробив. Макар някои от тези точки да пристигнаха след двойни неточности, точно сервисът измъкна Гришо от тежката обстановка и му донесе гейма, с цел да поведе с 2:1. 

След това имаше дълъг интервал, в който и двамата играчи печелеха относително безапелационно своите подавания, с цел да се стигне до резултат 6:5 в интерес на българина. Тогава Гофен трябваше да сервира за оставане в мача, само че наподобява нервите взеха връх и той не успяваше да вкара първи сервис, а това разреши на Димитров да го натисне и да стигне до съдбоносен пробив, с който взе гейма и затвори мача със 7:5 в своя изгода.

Утре българският тим продължава борбата с Белгия с още три мача.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР