Първата работна среща след стартирането на проекта PYTHIA - Predictive

...
Първата работна среща след стартирането на проекта PYTHIA - Predictive
Коментари Харесай

Първата работна среща по проекта PYTHIA на Европейската агенция по отбрана се провежда в България

Първата работна среща след стартирането на плана PYTHIA - Predictive Methodology for Technology Intelligence Analysis стартира през днешния ден, 4 юли, в София. Домакин на срещата е Института по защита. Проектът се финансира от Европейския съюз по линия на подготвителното деяние за отбранителни проучвания, посредством Европейската организация по защита за интервал от 18 месеца. В него са включени 7 участника от 6 страни – Италия, Франция, Англия, Полша, Румъния и България.

Целта на плана PYTHIA е да се създаде новаторска методология за стратегическа софтуерна прогноза, способна да доставя " прогнози " по въпроси, свързани с технологиите, които ще оказват въздействие за развиването на въоръжените сили и защитата.

По време на двудневната работна среща на участниците в плана ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с разбор и оценка на наличието на работните планове, въздействието на когнитивното държание при разработване на прогнози, софтуерни подходи за потребление в плана, методите за оценка на научните проучвания в региона на сигурността и защитата, както и основаване и ръководство на мрежа от експерти по прогнозиране в предметната област.

Институтът по защита е една от трите военни организации, които са част от плана. Целта на работния пакет, който се управлява от Института по защита е да се проучват съществуващите тактики на избрани държави-членки на Европейски Съюз и по какъв начин развиването на технологиите, които ще бъдат разпознати от различен екип на плана, може да окаже въздействие в сигурността и защитата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР