Първата работа на очаквания нов собственик на Челси в лицето

...
Първата работа на очаквания нов собственик на Челси в лицето
Коментари Харесай

Неясното бъдеще на Челси може да доведе до масово напускане на играчи

Първата работа на упования нов притежател на Челси в лицето на Тод Боели, в случай че той получи надзор над клуба, ще бъде да предотврати опасността от всеобщо овакантяване на играчи, оповестява „ Sun “. Американецът оглавява консорциум, включващ „ Clearlake Capital “, който може да купи „ сините “ за повече от 4,25 милиарда паунда от Роман Абрамович.

Има обаче възходящи опасения, че притежателят на ЛА Доджърс би трябвало да се работи бързо, в случай че поеме ръководството на фона на страховете в съблекалнята, че тимът, който завоюва Шампионската лига предишния сезон, ще се раздели с Н'Голо Канте и Жоржиньо.

Вече стана ясно, че няколко играчи ще си тръгнат като свободни сътрудници през лятото. Защитникът Антонио Рюдигер е доста покрай трансфер в Реал Мадрид. Същото важи за неговия сътрудник в защита Андреас Кристенсен, който пък ще премине в Барселона. Капитанът на клуба Сесар Аспиликуета също може да напусне, макар че Челси има уговорка в контракта на испанеца, която им разрешава да удължат престоя му с 12 месеца.

Сега обаче дуото в центъра на терена - Канте и Жоржиньо са на път да влязат в последната година от договорите си. Италианският национал Жоржиньо особено изрази предпочитание да се върне в родината си Италия и това може да стане още това лято.

През идващия сезон британският полузащитник Мейсън Маунт пък ще навлезе в последните две години от договора си, подписан през 2019 година. Все още не е имало диалози за нов контракт, което се чака да бъде дълъг развой.

Близки до клуба от „ Стамфорд Бридж “ имат вяра, че несигурността измежду играчите стои зад неубедителните изяви на тима в последните мачове.

Chelsea fear N’Golo Kante and Jorginho could quit in mass player exodus as takeover reaches crisis point
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР