Първата пушка, която откри новия ловен сезон, гръмна в ЛРД-Челопечене,

...
Първата пушка, която откри новия ловен сезон, гръмна в ЛРД-Челопечене,
Коментари Харесай

Откриване на ловен сезон 2023-2024: Борбата с бракониерството става приоритет

Първата пушка, която откри новия ловджийски сезон, гръмна в ЛРД-Челопечене, част от ЛРС-София-Изток. Редом до локалните ловци в излета се включиха министърът на земеделието Кирил Вътев, неговите заместници Мирослав Маринов и Георги Тошев, шефът на Изпълнителната организация по горите Стоян Тошев, ръководителят на Съюза на ловците и рибарите в България Васил Василев и основният секретар на организацията Даниел Тошков.

Министърът бе безапелационен, че страната е подготвена да се оправи с бракониерството и насочи обръщение към нарушителите " При сигнал за бракониерство ще бъдем безкомпромисни. Мястото на тези хора е в пандиза. "

Председателят на ЛРД-Челопечене Борислав Христов установи един от признаците на неналичието на обективни санкции у нас: „ Законите са положителни, само че е доста мъчно доказването на самия нарушител - хващането на тази постъпка ", сподели Борислав Христов, ръководител на „ Ловна дружинка Челопечене ".

Освен проблемите с бракониерството и потребността от законодателни промени, които да утежнят наказванията за посягане против диви животни, Васил Василев срещна министъра и с други наболели проблеми на ловната общественост у нас: оранта незабавно след беритба, което води до унищожаването на местообитанията, и пръскането със неразрешени препарати за растениезащита, оказващо необратими вреди на природата и нейните жители.

Видео от срещата сред двамата очаквайте в понеделник на SLRB.BG и фейсбук страницата Съюза на ловците и рибарите в България.

Ловният излет мина при извънредно добра организация. Ръководител на лова бе Борислав Христов, който организира инструктаж на всички участници, като обърна внимание на ограниченията за сигурност и разпоредбите за боравене с оръжия.

Както ловният закон повелява, на полето по време на излета той беше началник на всички - от редови ловци, през ръководители, до шефове и министри.

Пъдпъдъците на полето бяха малко, гургулиците липсваха, а гривяците прелитаха на далечно разстояние. Въпреки това, положителният мерник на локалните ловци донесе слука за старта на сезона и отсрами гостите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР