Първата прогноза за пазара на петрол на ОПЕК за 2023

...
Първата прогноза за пазара на петрол на ОПЕК за 2023
Коментари Харесай

ОПЕК: Догодина ще има недостиг на петрол и увеличено търсене

Първата прогноза за пазара на нефт на ОПЕК за 2023 година не носи вяра на " притиснатите до стената консуматори ". Напротив, съгласно Организацията на страните експортьорки търсенето на " черно злато " ще продължи да пораства, оповестяват международните организации.

Ръстът ще би трябвало да докара до нарастването на доставките с 1 милион барела дневно следващата година. За да бъде запълнена тази бездна, ОПЕК ще би трябвало доста да усили производството, само че членовете към този момент изостават от размерите, нужни сега, поради незадоволително вложение и политическа неустойчивост.
 Петролният пазар не се впечатли от решението на ОПЕК+ за добива
Петролният пазар не се впечатли от решението на ОПЕК+ за добива

Сутринта Brent се търгува по $120,01, а WTI - по $118,94 за барел

Суровият нефт се задържат на цена от над $100 за барел, до момента в който петролните полета и рафинерии се пробват да наваксат темпа на постпандемично търсене. Това на собствен ред разпалва още повече рецесията с цената на живота и заплашва да изпрати международната стопанска система в криза.

Докладът на ОПЕК, оповестен от основания във Виена проучвателен отдел на организацията, алармира, че незадоволителното доставяне ще продължи.

Според прогнозата международното търсене ще се усили с 2,7 милиона барела дневно през 2023 година, подкрепено от растежа на разрастващите се стопански системи, до момента в който снабдяването отвън ОПЕК ще се усили с 1,7 милиона барела дневно. Бензинът и дизелът ще са главните мотори в растежа на потреблението.

За да балансира търсенето и предлагането, ОПЕК ще би трябвало да обезпечи приблизително 30,1 милиона барела дневно през 2023 година. Това са 1,38 милиона барела дневно повече, в сравнение с 13-те членки на картела са добили през юни тази година.
 ОПЕК предизвести Европейски Съюз: замяната на съветския нефт ще бъде „ съвсем невъзможна “
ОПЕК предизвести Европейски Съюз: замяната на съветския нефт ще бъде „ съвсем невъзможна “

Организацията не спести коментар за тежката действителност, в случай че Европейски Съюз реши да забрани вноса на съветски недопечен петрол
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР