Първата преписка е по сигнал от 7 юни срещу тогавашния

...
Първата преписка е по сигнал от 7 юни срещу тогавашния
Коментари Харесай

Съдия Даниела Талева е първият магистрат, който ще разследва главния прокурор


Първата кореспонденция е по сигнал от 7 юни против тогавашния заместник-главен прокурор и сегашен изпълняващ функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов. В сигнала шефът на пресцентъра на Прокуратура ползва изявления, свързани с изказвания за имотни покупко-продажби на фамилията на Сарафов.

Лада Паунова изясни че следва Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) да назначи арбитър Талева за прокурор, а тя от своя страна ще реши дали да образува досъдебно произвеждане по случая или да приключи преписката.

От момента, от който арбитър Талева бъде назначена от колегията, всички нейни висящи каузи ще бъдат преразпределени на нов съдия-докладчик и ще стартират изначало, изясни Паунова и добави, че няма по какъв начин Талева да догледа делата си, тъй като назначението й като прокурор не е еднакво на командироване в различен съд.

До момента във Върховен касационен съд са постъпили десетки сигнали по новия механизъм за следствие на основния прокурор и заместниците му, като част от тях са от един и същи адресант. Затова и ще бъдат обединени. Паунова посочи, че сигналите, които постъпват против някогашния основен прокурор Иван Гешев и неговия предходник Сотир Цацаров, ще бъдат изпращани в градската прокуратура, тъй като те към този момент не извършват длъжността основен прокурор и няма по какъв начин да бъде прибавен механизма за следствие по отношение на тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР