Първата пратка от ваксините на Пфайзер“ и Бионтех“ вече пристигна

...
Първата пратка от ваксините на Пфайзер“ и Бионтех“ вече пристигна
Коментари Харесай

Доставиха първите ваксини в Пловдив с бус за кренвирши

Първата пратка от имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ към този момент дойде в Пловдив. Доставката от 1100 дози бе направена в 10 часа в Регионалната здравна ревизия.

Оказа се, че значимият медикамент бе превозен от София в бус за доставка на кренвирши и полицейски кордон. За разлика от това от Брюксел до столицата имунизациите бяха доставени в профилиран за това превоз, явно, такова обаче няма да е разпределението до областите в страната.

Ваксините в града под тепетата няма да бъдат защитавани във фризер, а в елементарен ледник, тъй като ще бъдат употребени в идващите пет дни.

Имунизацията стартира на следващия ден в Пловдив, като един от първите имунизирани ще бъде ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

163 медицински лица от 12-те лечебни заведения в Пловдив и региона ще бъдат ваксинирани с имунизацията  утре. През идващите четири дни ще бъдат имунизирани още 440 медици или общо – 603-ма в града и региона.

В четири от лечебните заведения при слагането на първите ваксини  ще участват, с цел да поддържат лекарите, регионалният шеф Дани Каназирева и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Първата ваксина ще бъде сложена в 10.00 часа в Университетската болница „ Свети Георги “, където са и най-много  желаещите да бъдат ваксинирани през петте дни –общо 200 лекари, сестри и санитари. Час по-късно процесът ще започва в болниците  Каспела и Пълмед. След това ще стартира ваксинирането и на личния състав в общинската болница „ Свети Мина “, както и в останалите осем лечебни заведения.

Снимка: БТВ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР