Първата половина на септември ще бъде прекрасна за море. До

...
Първата половина на септември ще бъде прекрасна за море. До
Коментари Харесай

С какво време идва септември?

Първата половина на септември ще бъде прелестна за море. До 15 септември температурата на водата ще бъде най-малко 25 градуса. Това сподели пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Септември е месецът, който е границата сред лятото и есента. За огромна част от България септември месец е характерен летен месец с доста високи температури – Югозападна България, Горнотракийската равнина, региона към Хасково и Свиленград и по морето. Високите месечни температури, които наблюдавахме за август, ще пренесат и в септември. Ще бъде хубаво времето, слънчево. Около 7-8 септември може да има повече облаци и слаби превалявания.

По-сериозно захлаждане и повече превалявания вероятно чакаме в интервала 21-25 септември, съобщи проф. Рачев.

Средната температура за септември се чака да бъде към и малко над естествената – в порядъка на 17-20 градуса. Засега прогнозата е преваляванията през септември да са малко – в Източна България и черноморското крайбрежие и по-малко от естественото, до момента в който над западната част от страната преваляванията са в норма. Хубав, топъл месец – както обичат да споделят по-възрастните хора – златна есен, уточни климатологът.

Очаква ни естествена и малко по-топла есен от междинните климатични стойности. Убеден съм, че преваляванията ще бъдат в нормата, като се изключи октомври, когато преваляванията ще бъдат малко по-високи от естествените, сподели още проф. Георги Рачев.

По обявата работиха Нора Виткова и Константин Веков
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР