Първата половина на 2019 година донесе продължаващо гражданско напрежение във

...
Първата половина на 2019 година донесе продължаващо гражданско напрежение във
Коментари Харесай

Френските милиардери натрупаха най-много към богатството си от началото на годината

Първата половина на 2019 година донесе продължаващо гражданско напрежение във Франция, откакто митингите на " жълтите жилетки " продължиха с претенции за по-високи заплати и пенсии, както и за битка с неравенството. Но за най-богатите жители на страната, първото полугодие бе извънредно сполучливо.

14-те души от Франция, които намират място измежду 500-те най-богати в света в показателя на Bloomberg, са забогатяли с нови $78 милиарда от началото на годината, нарастване от цели 35 %. Това е повече от двойно, по отношение на Китай (17%) и Съединени американски щати (15%). Богаташите в Тайланд са втори (33%), следвани от Сингапур (31%) и Япония (24%).

Данните изключват страни, в които има по-малко от двама милиардери в класацията. Единственият нигериец в него - Алико Дангове - записва 60% покачване на благосъстоянието си до $16,8 милиарда.

Титаните в първокласната промишленост Бернад Рено и Франсоа Пино, както и Франсоа Бененкур-Майерс, общо са добавили нови $53 милиарда. Търсенето на първокласни артикули в Китай е стабилно, макар несигурността в страната. Акциите на LVMH на Арно се повишиха с 45% от началтоо на годината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР