Първата партия – ГЕРБ, няма да може да състави правителство

...
Първата партия – ГЕРБ, няма да може да състави правителство
Коментари Харесай

Румен Гечев: ГЕРБ няма да може да състави правителство

" Първата партия – ГЕРБ, няма да може да сформира държавно управление и се оказахме прави.Ние го казахме от дълго време - още във вечерта след изборите, че ГЕРБ няма да срещне парламентарна поддръжка за сформиране на държавно управление "  това сподели Румен Гечев от Българска социалистическа партия, представен от NOVA.

Той добави: " По-голямата част от българския народ желае държавно управление. Правителство би трябвало да бъде направено – най-вероятно с третия мандат, само че не и непременно ".

Проф.Гечев  изрази мнение и по тематиката за хартиените бюлетини:

" Даваме право на избор на хората по какъв начин да гласоподават. Ако се съмняват в машината, могат да гласоподават с хартия. Ако се съмняват в хартията, да гласоподават с машина ".

Той посочи, че хартията, която ще излиза от машината при гласоподаване, ще е със отбрана от Българска народна банка, каквато има и хартиената бюлетина.

" Аз съм учуден от някои сътрудници, които приказват за някаква " хартиена коалиция ". Това е коалиция " Европейски съюз " – по този начин гласоподават в целия Европейски съюз, по този начин ще гласуваме и ние ", добави той.

По тематиката за ветото на Нидерландия за влизането на България в Шенген, Гечев смята че  зад решението да откажат на България да влезе в Шенген, стоят други страни. Той уточни, че България е изпълнила техническите условия и дефинира решението като незаслужено и цинично.

" По данни на Евростат страните, които са с най-вече бежанци, са Германия, Италия, Франция и Испания. Очевидно, че има пробив и на българските граници, само че съпоставено с тях, това е капка в морето. Същите страни, които изпълниха Европа с няколко милиона мигранти споделят: " Защо 300 души са минали границата ни? " 207 хиляди души са влезнали в Европейски Съюз, от кое място, през България ли? Защо тези страни не се изключат от Шенген? ", попита Гечев.

" Причината е напълно друга и тя е доста комплицирана, само че виновността е главно българска. Българският политически хайлайф имат робско държание. Част от политическия хайлайф продава българските ползи. Когато звъннат от Брюксел или Вашингтон, те стоят прави и ги е боязън да седнат след края на диалога ", сподели проф. Гечев.

" Европейският съюз споделя, че артикули, които са създадени в България, могат да бъдат изнасяни, само че се намират " българи ", които споделят: " Не желаеме да изнасяме, желаеме бензинът да ни стане два пъти по-скъп ". Хората, които настояват, че не би трябвало да се възползваме на дерогациите на Европейски Съюз, а би трябвало да се самообесим, са антибългари ", сподели социалистът по отношение на износа на нефт от " Лукойл Нефтохим ".

Той предвижда, че в случай че следваме дерогациите, признати от Европейска комисия, няма да има проблем с цената на горивата. Ако обаче следваме рекомендациите на " антибългарските ястреби " – ще има доста покачване на тази цена.

" Нефтохим " не е съветски, това е българска компания, която създава в България. Нека гледаме българския интерес ", сподели в умозаключение проф. Румен Гечев
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР