Първата партида от 100 бройки SpotMini се очаква до края

...
Първата партида от 100 бройки SpotMini се очаква до края
Коментари Харесай

Роботите на Boston Dynamics излизат на пазара

Първата партида от 100 бройки SpotMini се чака до края на 2019 година

Куче-подобният робот SpotMini се чака на пазара тази година (източник: Boston Dynamics)

Компанията за роботи Boston Dynamics е на път да съблюдава обещанието си да пусне своите напреднали машини на пазара. По-късно тази година се чакат в продажба първи 100 бройки от куче-подобния робот SpotMini.

Шефът на компанията Марк Райбърт показа тази седмица сериен пример на SpotMini и разгласи, че роботът ще влезе в произвеждане скоро – през юли-август. Компанията възнамерява да пусне на пазара 100 такива робота до края на годината.

Показаните по-рано мостри съставляват тестови модели, които Boston Dynamics продължава за доработва. Към момента няма публична информация за цените на роботите, предстоящи на пазара – те ще бъдат оповестени през лятото.

Марк Райбърт се надява SpotMini да стане „ Android измежду роботите “ (източник: Boston Dynamics)

Серийният SpotMini има нов корпус, предпазен по-добре от рухвания, както и камери и сензори, ситуирани начело, в профил и откъм гърба, с помощта на които роботът ще може да вижда във всички направления.

Комерсиалната версия на SpotMini идва с познатата механичната ръка-манипулатор начело, още по-гъвкава и маневрена. Марк Райбърт се надява SpotMini да стане „ Android измежду роботите “ и разработчиците да пишат приложения за него.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР