Първата партида американски изтребители F-16 може да пристигне в Украйна

...
Първата партида американски изтребители F-16 може да пристигне в Украйна
Коментари Харесай

Най-страшният кошмар на руснаците се сбъдва - Украйна получава F-16 до седмица

Първата партида американски изтребители F-16 може да дойде в Украйна в границите на към седмица, т.е. преди края на 2023 година. Това  настояват  анализаторите от вашингтонския Институт за проучване на войната (ISW). Те припомниха, че в петък, на 22 декември, нидерландският министър председател Марк Рюте, по време на телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски, разгласи подготовката на първите 18 изтребителя F-16 за доставка в Украйна.
 
Според анализаторите, макар че ръководителят на холандското държавно управление не посочи времето, когато ще стане прехвърлянето на бойните самолети в Украйна, естонски стратегически документ загатва, че това ще се случи до края на тази година.
 
" Въпреки че Рюте не удостовери времето на доставката на F-16, скорошен стратегически документ от естонското министерство на защитата уточни, че Нидерландия, Дания, Норвегия и Белгия към този момент са дали обещание да дарят F-16 на Украйна " до края на годината (2023 г.) ", се споделя в отчета на ISW.
 
Припомняме, че в петък украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че Нидерландия  е почнала подготовка за прехвърлянето на първите 18 многоцелеви изтребителя F-16 в Украйна. На 20 август, след диалози с Рюте, президентът съобщи, че Украйна ще получи 42 американски изтребителя F-16.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР