Първата открито транссексуална жена, която ще бъде екзекутирана в САЩ

...
Първата открито транссексуална жена, която ще бъде екзекутирана в САЩ
Коментари Харесай

Невиждано досега: САЩ екзекутират джендър

Първата намерено транссексуална жена, която ще бъде екзекутирана в Съединени американски щати на 3 януари със смъртоносна инжекция, моли губернатора на Мисури за благосклонност, базирайки се на проблеми с психологичното здраве.

Адвокатите на Амбър Маклафлин, в този момент на 49 години, в понеделник помолиха републиканския губернатор Майк Парсън да го/я пощади.

Маклафлин беше осъден/а за убийството на 45-годишната Бевърли Гюнтер на 20 ноември 2003 година Гюнтер е изнасилена и намушкана смъртоносно в окръг Сейнт Луис.

По това време Маклафлин към момента е мъж и се подвизава с името Скот Маклафлин. Убиецът и жертвата са в проблематична връзка с многократни раздели и събирания.



Снимка на Скот Маклафлин от 2017 година, преди килърът да стартира превръщането си в жена

Не е прочут случай навън транссексуален пандизчия да бъде екзекутиран в Съединени американски щати до момента, съгласно Информационния център за смъртните санкции.

„ Грешно е, когато някой бъде екзекутиран без значение от всичко, и се надявам, че това няма да се случи “, сподели федералният публичен бранител Лари Комп.

„ Амбър сподели огромна храброст да прегърне коя е тя като транссексуална жена, макар капацитета хората да реагират с ненавист, тъй че се удивлявам на нейната демонстрация на храброст. “

Докато се прехласва по смелостта на килъра да прегърне същинското си “аз ”, не се чува и дума за жертвата и за тежкото закононарушение.

В молбата за опрощение юристите на Маклафлин показват травматичното детство и психологичните проблеми на Скот/Амбър, които журито в никакъв случай не било чуло. Приемен родител търкал изпражнения в лицето й, когато била малко дете, а осиновителят й я зашеметявал с електрошок, съгласно писмото до Парсън.

Тя се е опитвала да се самоубие няколко пъти, както като дете, по този начин и като възрастен.

Говорителят на Парсън Кели Джоунс сподели, че кабинетът на губернатора преразглежда молбата за благосклонност.

„ Това не са решения, които губернаторът взема с лека ръка “, сподели Джоунс в имейл.

Адвокатите на Маклафлин би трябвало да се срещнат с Парсън във вторник.

Съдия осъди Маклафлин на гибел, откакто правосъдните заседатели по този начин и не можаха да вземат тежкото решение: гибел или пожизнен затвор без право на подмяна.

Федерален арбитър в Сейнт Луис подреди ново чуване на присъдата през 2016 година, базирайки се на опасения по отношение на успеваемостта на правосъдните юристи на Маклафлин и неверните указания на правосъдните заседатели. Но през 2021 година състав на федералния апелативен съд възвърне смъртното наказване.

Мисури е екзекутирал единствено една жена преди този момент, сподели в имейл говорителката на отдела за санкции на щата Карен Поджман.

За читателите ни вършим уточнението, че транс дамите са биологично родени мъже. Ако при прехода си в другия пол не претърпят хирургически интервенции, те резервират половите си органи. Не е известно до каква степен е стигнал “преходът ” на килъра.

Адвокатите на Маклафлин споделят, че преди този момент тя е била в стая с друга транссексуална жена, само че в този момент живее в изолираност, което е знак за предстояща  екзекуция.



9% от пандизчиите в Мисури са дами и всички от тях със смъртна присъда са затворени в Поправителния център в Потоси

„ Изключително извънредно е жена да извърши углавно закононарушение, като да вземем за пример брутално ликвидиране, и още по-необичайно - жена, както беше в тази ситуация с Маклафлин, да изнасили и убие жена “, твърди Поджман.

Мисури екзекутира двама мъже тази година. Кевин Джонсън, 37-годишен, който беше наказан за ликвидиране на служител на реда от региона на Сейнт Луис. Кармен Дек умря от смъртоносна инжекция през май за убийството на Джеймс и Зелма Лонг по време на грабеж в дома им в Де Сото, Мисури, през 1996 година

Припомняме, че предишния месец субект с проблематична полова еднаквост разстреля петима и рани още 20 души в гей бар в Колорадо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР