Първата от тях е рецептата за лечение на диабет. Взимат

...
Първата от тях е рецептата за лечение на диабет. Взимат
Коментари Харесай

Ето Ги Безценните Рецепти От Тефтера На Легендарния Билкар Еньо Миланов

Първата от тях е рецептата за лекуване на диабет.

Взимат се 10 гр. филиз седефче, 20 гр. бял имел, 30 гр. царевична коса, 30 гр. листа от боровинка, 40 гр. плодчета от шипка, 30 гр. бобови шушулки и 20 гр. сминдух. Смесват се и от сместа се взимат 1-2 лъжици, които се поставят в 500 грама вода. Билките се варят не повече от 5 минутки, а когато отварата изстине, се прецежда и се пие от нея три пъти за 24 часа, преди хранене.

Втората му рецепта е за болно сърце.

За нея би трябвало да се смесят равни елементи от очеболец, листа от мащерка, блатен тъжник и маточина. Смесват се и две лъжици от тях се кипват в 500 гр. вода. Пием от отварата единствено един път дневно, отново преди хранене.

Третата рецепта е за упорита и мощна кашлица.

За да се отървем от нея си вършим отвара от розови листенца. Две лъжици изсушени листа от роза се заливат с половин литър вряла вода. След като се прецеди, течността се разделя на три елементи и се изпиват заран, на обед и вечерта.

Четвъртата рецепта е за лекуване на грип.

Използва се анасон и по-точно чаена лъжичка от неговите плодове. Накисват се в 500 гр. вряла вода, престояват в нея към един час и се пие отново 3 пъти дневно, преди да се нахраним. Една доза от отварата е към 150 грама.

И петата, само че не на последно място билкова рецепта, Еньо Миланов назовава “билката на спасението ”.

Тя работи чудотворно срещу отоци, високо кръвно и за кръвоспиране. Взимаме една лъжица от билката имел, нарязваме я на междинни части и я смесваме с към 300 гр. вода – водата може и да не бъде топла. Оставя се да престои за час и се употребява. Количеството на течността се дели на три дози, които се изпиват в границите на един ден.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР