Първата, от обявените лично от него, срещи с хората беше

...
Първата, от обявените лично от него, срещи с хората беше
Коментари Харесай

Кметът на „Връбница“ с инициатива за инфраструктурните проекти

Първата, от оповестените персонално от него, срещи с хората беше на 1-ви септември в кв. „ Обеля “. По покана на Младен Младенов на нея участва и инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет по направление “Обществено строителство ” в Столична община, както и представители на вложителите, на извършващите надзор на обекта по създаване на ВИК и представители на районната администрация.

„ Изграждането на съвременна инфраструктура е водещ приоритет за регион „ Връбница “. За мен е значимо да живеете в качествена и устойчива витална среда ”, сподели Младен Младенов при разкриване на срещата.

В квартала тече създаване на разделна канализационна мрежа , тъй че битовите отпадъчни води да се събират и заустват в основните канализационни колектори и доближават до ПСОВ „ Кубратово “, а в дъждовни колектори да събират повърхностните дъждовни води, които да се заустват в р. Какач. Общата дължина на построената канализационна мрежа е 4375 м – битова канализация, и 3121 м – дъждовна канализация.

Проектът е на обща стойност 140 495 700,84 лв. , от които 96 478 397,78 лв. – безплатна финансова помощ, и 44 017 303,06 лв. личен принос, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 година “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Кохезионния фонд на Европейския съюз. След привършване на строителните действия в кв. „ Обеля “ ще бъдат присъединени 856 еквивалент поданици към канализационната мрежа. Общата стойност на обекта е 6 809 816,80 лв..

„ Години наред нямахме канализация в квартала. Заедно търсихме решение през годините и с помощта на общите старания, дружно със Столична община и моя екип, написахме план, защитихме го пред европейските институции, след което получихме финансиране, а от една година тече и неговата реализация – полагане на канализацията “ , още веднъж уточни свършеното от страна на общината кметът Младенов.

„ Проблемите, които сме визирали, са сложният достъп до детската градина, учебното заведение, магазина, унищожаването на част от обходните улици, както и други по-дребни проблеми, които взехме решение в хода на ремонтните действия, след срещи с вас. Много е свършено, само че има какво още да желаем “ , заключи той. Инж. Ангел Джоргов пое персонален ангажимент да реализира непрекъснат надзор върху строителните действия на този инфраструктурен план.

„ Няма да платим нито лев на строителя, в случай че установим нередности ”, увери той, като персонално посети ул.6-та в квартала, с цел да може от близко да се запознае с настоящия ремонт.
„ Тъй като в плана е планувано на всички места асфалтовите настилки да се възстановят “от бордюр до бордюр ”, т.е. отвън обсега на траншеята, която е за канализацията и се възвръща в по-голямата си част с европейски средства, още преди две години взехме решение с бюджетни средства от Столична община квадратурата, която излиза отвън обсега на траншеята, да се включи като полагане на износващ слой в целокупност, тъй че да няма кръпки, които на процедура се получават при съвсем всички поправки от този вид ” “ , увери жителите на квартала инж. Джоргов.

Той акцентира още, че с сътрудниците си от „ Софийска вода “ са създали проучване къде водопроводите имат потребност от замяна, тъй че като се асфалтира да няма или най-малко да има най-малък риск за разкопаване на новия асфалт .

„ Голяма част от водопроводите в квартала не бяха в положително положение – и в главата улица „ Акад. Дмитрий Лихачов “, и в други по-малки улици. По тази причина се наложи “Софийска вода ” да подмени водопроводите на множеството места, което ненапълно забави построяването на канализацията, само че пък е вярното решение “ , заключи обстановката инж. Джоргов.

Изпълнителят е показал график по обекти по какъв начин ще се случи възобновяване. За всяка улица е даден период по кое време завършва канализацията и по кое време завършва възобновяване на асфалтовата настилка на пътя. Относно тротоарите – там където има неотложна потребност, същите ще бъдат ремонтирани по линия на Столична община, пое персонален ангажимент зам.-кметът инж.Джоргов.

По мотив други наболели проблеми в квартала , кметът на регион „ Връбница “ пое ангажимент в най-кратки периоди да инициира още срещи, по отношение на слагането на нови кофи за битови боклуци, реновирането на парка, казуса с бездомните кучета и неналичието на пешеходни пътеки и други.

„ Целта ни е всеки жител да бъде чут и да търсим дружно решение на проблемите “ , заключи резултата от срещата Младен Младенов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР