Първата ни ракета Виктория Томова се изкачи с две позиции

...
Първата ни ракета Виктория Томова се изкачи с две позиции
Коментари Харесай

Вики Томова е единствената българска тенисистка в Топ 200 на WTA

Първата ни ракета Виктория Томова се изкачи с две позиции в ранглистата при дамите. Българката е на 129-о място в женската ранглиста с актив от 498 точки, с една по-малко от намиращата се пред нея Кристина Буча от Испания.

Миналата седмица Вики стигна до четвъртфиналите на шампионата от сериите WTA 125 във Валенсия, където отпадна трагично от китайката Сию Уан с 6-2, 2-6, 6-7 (5) след близо тричасова борба.

Томова е единствената ни тенисистка в топ 200 при дамите. Следваща от нашите е Изабелла Шиникова, която губи една позиция и е към този момент 218-а, Елица Костова е 375-а, до момента в който Цветана Пиронкова прогресира с две места до 495-то място.

В топ 10 има единствено една смяна и тя е обвързвана с изкачването на Арина Сабаленка до петото място - представителката на Беларус стигна до финала в Хертогенбош, където отстъпи в разногласието за купата на рускинята Екатерина Александрова. Сабаленка измести от петото място първата ракета на Гърция Мария Сакари.

Ига Швьонтек, шампионката на Ролан Гарос, продължава да води безапелационно, като има преднина от цели 4120 точки пред най-близката преследвачка Анет Контавейт от Естония.
 Екатерина Александрова победи в Хертогенбош
Екатерина Александрова победи в Хертогенбош

Руската тенисистка завоюва шампионата на трева в Нидерландия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР