Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров загуби още в

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров загуби още в
Коментари Харесай

Григор отпадна още на старта в София, Янаки Милев във втория...

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров загуби още в първия си мач при завръщането на шампионата на родна земя в София. 31-годишният хасковлия отстъпи на Иля Ивашка от Беларус с 3-6, 6-7 (3) в 1/8-финалите на конкуренцията от сериите АТП 250 за близо един час и 55 минути игра в зала „ Арена Армеец “ в столицата.

Първият сет стартира по най-лошия метод за Григор, който позволи ранен пробив. Димитров имаше опция да го върне още в идващия гейм, само че не съумя да се възползва от точката си за пробив. До края на частта и двамата бяха доста солидни на сервис, като в деветия гейм Ивашка удари противника още един път за крайното 6-3.

Втората част бе надалеч по-оспорвана, като и двамата тенисисти имаха своите шансове. Григор първи получи точки за пробив в петия гейм, които още веднъж не съумя да оползотвори. След това и Ивашка имаше на собствен ред две благоприятни условия, които българинът отрази. Първата ни ракета получи още четири шанса за брейк в 11-ия гейм, а откакто още веднъж Ивашка отбрани подаването си, нашият тенисист се наложи да избавя два мачбола в 12-ия. Стигна се закономерно до тайбрек, в който беларусинът поведе удобно с 4-1 точки и не изпусна самодейността до края.

Разликата сред двамата пристигна при опциите за пробив – Ивашка избави и седемте точки за пробив, които се откриха пред Григор. Двамата приключиха с по 18 уинъра, само че първенецът от 2017 направи девет непредизвикани неточности повече от противника. В спор за място на полуфиналите Ивашка ще играе против спечелилия от двойката Лоренцо Сонего – Холгер Руне. 

18-годишният Янаки Милев и 19-годишният Пьотр Нестеров записаха победа в конкуренцията на двойки при дебюта си в Световния тур. В среща от първия кръг на Sofia Open 2022, българският тандем се наложи над американците Джак Ванс и Джейми Ванс с 6-4, 6-4.

Милев и Нестеров направиха по един пробив в двата сета, като за целия мач не разрешиха на съперниците им да стигнат до брейк пойнт.

„ Чувството е ужасно, благодаря на всички, които ни поддържаха през днешния ден, в действителност благодаря. Много се гордея с представянето на Янаки, той игра ужасно ", сподели в изявлението на корта Пьотр Нестеров. „ Без вас нямаше по какъв начин да се оправим, уповавам се идващия мач отново да сме тук. Оставяме в залата за дуелите на Григор Димитров и Алекс Лазаров. Трябва българското присъединяване да продължи до дъно ", сподели от своя страна 18-годишният Янаки Милев.

В четвъртък Милев и Нестеров ще се изправят на четвъртфиналите против вторите сложени Рафаел Матос (Бразилия)/Давид Вега Ернандес (Испания).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР