Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров стартира с успех

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров стартира с успех
Коментари Харесай

Григор Димитров тръгна с победа на Australian Open 2022

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров започва с триумф Australian Open. Българинът победи с 3:1 сета 142-рия в света Иржи Лехечка – 6;4, 4:6, 6:3, 7:5. Успехът против дебютанта в съществена скица на шампионат от Големия шлем не пристигна елементарно, само че в последна сметка е реалност.

Първият сет беше решен от един пробив, в десетия гейм. Тогава Димитров най-сетне се възползва от неналичието на опит на съперника си и съумя да пробие, откакто Лехечка направи няколко неточности, очевидно повлиян от напрежението, че догонва и не би трябвало да позволява пропуски на собствен сервис – 6:4.
Загуба на първата ни ракета преди финала в Мелбърн
Григор Димитров загуби против Максим Креси в полуфиналния конфликт от ATP 250 шампионата в Мелбърн с 5:7, 6:7(9). В първия сет двамат...
Прочети повече
Във втория сет още веднъж имаше единствено един пробив – в седмия гейм, когато Григор направи двойна неточност на точка за пробив. Тогава и чехът беше по-агресивен, а играта му се получи. След това той удържа задатъка си без особени драми на сервис – 4:6.

Сякаш по традиция, и третият сет беше решен от единствено един пробив – още във втория гейм. Тогава Димитров взе подаването на съперника си на нула, а можеше да направи и втори пробив, за 4:0, само че чехът се избави. Това не оказа въздействие за крайния резултат в сета – 6:3.

Оказалият се финален сет в мача също беше решен от единствено един пробив – в единадесетия гейм. Тогава Григор се възползва от втория си късмет и съумя да си извоюва решителна преднина. В гейма, в който българинът трябваше да затвори мача, се мина през няколко равенства, само че съумя да завоюва - 7:5.

Още от ТЕНИС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР