Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще започне участието

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще започне участието
Коментари Харесай

Григор стартира срещу 56-ия в | BGNES

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще стартира присъединяване си на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 против французина Грегоар Барер. 56-ият в международната класация надделя участващия с „ уайлд кард “ американец Емилио Нава в три сета – 6-0, 5-7, 6-3, за към един час и 45 минути.

Барер върза геврек на 173-ия в света в откриващия сет, само че Нава сподели зъби и след равностойна втора част, предходна под диктовката на сервиращите, дочака своя момент и проби в 11-ия гейм, след което не сбърка на лично подаване. Това обаче се оказа и всичко от американеца, който позволи един пробив в четвъртия гейм на третия съдбоносен сет и по този начин и не съумя да го върне до края на частта.

Така Барер е първото затруднение пред Димитров в испанската столица. Нашият тенисист почива в първи кръг като подложен под номер 26 в главната скица на шампионата. Двамата с французина имат два публични мача досега, като са си разменили по един триумф. И двата са на френска земя от 2020-а година – Барер победи в Монпелие, до момента в който Григор реализира чист триумф на Ролан Гарос.

Победителят от мача сред Димитров и Барер ще играе вероятно против номер 1 в схемата и настоящ първенец Карлос Алкарас, който във втори кръг ще се изправи против спечелилия от двойката Емил Руусувуори – Юго Умбер. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР