Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи
Коментари Харесай

Димитров и Томова играят утре привечер в първи кръг на Уимбълдън

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи против американеца Стив Джонсън в дуела си от първи кръг на Откритото състезание на Англия по тенис. Срещата сред двамата е четвърта в програмата на Корт номер 12 и се чака да стартира не преди 18:00 часа българско време .
Григор Димитров.
Програмата на корта стартира с мача сред третия в главната скица и финалист на Ролан Гарос Каспер Рууд, който има за противник испанеца Алберт Рамос-Виньолас. След това предстоят два мача от женската скица на сингъл – Кая Юван играе с намиращата се в отлична форма Беатрис Хадад Мая, а олимпийската шампионка Белинда Бенчич излиза против Цян Уан от Китай.

Григор и Джонсън имат седем мача между тях, като българинът води с 5-2 в директните конфликти. Последният е през 2019, когато нашият тенисист печели в Лос Кабос в три сета. Двамата имат и две срещи на Ол Ингланд Клъб, като са си разменили по един триумф – Димитров печели през 2015, а година по-късно американецът взима реванш. Победителят ще се изправи против участващия с „ уайлд кард “ Райън Пенистън от Англия или швейцареца Хенри Лааксонен.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова ще играе с австралийката Дария Савил, която е под номер 96 в международната класация. Мачът сред Вики и Савил е също четвърти, само че в програмата на Корт номер 8, като се чака да започва не преди 18:30 часа българско време .

Преди това поредно на корта ще излязат Максимилиан Мартетер, който има за противник Аляж Бедене, Александра Крунич против Сорана Кърстя, и Даниел Алтмайер, който играе с Микаел Имер.
Виктория Томова.
Томова има един-единствен дуел против Савил, извоюван с безапелационното 6-3, 6-1. При триумф над австралийката, която взе участие с „ уайлд кард “, нашето момиче ще играе във втори кръг на Уимбълдън със спечелилата срещата сред петата в схемата Мария Сакари и квалификантката Зо Хайвс. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР