Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри сезона си

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри сезона си
Коментари Харесай

Григор Димитров е заявил участие в турнир, който ще се проведе дни преди Аустрелиън Оупън

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри сезона си с присъединяване на отборното смесено съревнование United Cup, където бе в ролята на играещ капитан. Хасковлията позволи загуба в извънредно оспорван дуел против Стефанос Циципас, приключил с тайбрек в решителния трети сет, само че в конфликта против отбора на Белгия най-хубавият ни тенисист наложи волята си над Давид Гофен, постигайки безапелационен двусетов триумф.

Следващата публична конкуренция в календара на родния ни представител е Откритото състезание на Австралия (16-29 януари), само че преди този момент нашето момче ще се включи в демонстративния шампионат Kooyong Classic, който се организира по традиция всяка година в Мелбърн няколко дни преди началото на първата конкуренция от Шлема за годината. През сегашния сезон надпреварата ще се състои от 10 до 12 януари и още веднъж ще събере някои от най-изявените тенисисти в света. Това ще бъде едвам второ присъединяване на българина в конкуренцията, като първата му и единствена поява там датира от 2020 година

В листата с участници е и международният №1 Карлос Алкарас, за който това се обрисува да бъде единственото място, на което ще го забележим в игра преди Аустрелиън Оупън. Останалите състезатели, декларирали присъединяване в демонстративното събитие, са Яник Синер, Франсис Тиафо, Тейлър Фриц, Анди Мъри, Алекс де Минор, Марин Чилич, Борна Чорич и Йошихито Нишиока.

Players confirmed for in Melbourne, January 10-12.
Carlos Alcaraz
Alex de Minaur
Marin Cilic
Taylor Fritz
Jannik Sinner
Grigor Dimitrov
Borna Coric
Yoshito Nishioka
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР