Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова се класира за

...
Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова се класира за
Коментари Харесай

Пиронкова победи украинката Костюк и е във втория кръг в Маями

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Мастъра в Маями (САЩ), откакто отстрани 18-годишната украинка Марта Костюк със 7:6 (4), 3:6, 6:3. Следващата съперничка на 33-годишната българка, която мина през квалификациите, е поставената под номер 7 в схемата и осма в международната класация Арина Сабаленка от Беларус.

Пловдивчанката играе в Маями за първи път от 2017 година. Най-доброто й класиране в шампионата е трети кръг. До момента няма мачове против Сабаленка. Двубоят им в Маями е довечера.

Пиронкова, която е под номер 131-а в света и 85-ата в ранглистата Костюк играха дълъг първи сет, който продължи близо час. След разменени пробиви на сервиса се стигна до тайбрек, в който българката бе доста постоянна и го завоюва със 7:4 точки.

Във вторият сет още веднъж имаше пробиви и от двете страни на мрежата, само че този път младата украинка сподели повече убеденост и завоюва с 6:3.

В третата част Пиронкова не изпусна самодейността, като проби на два пъти сервиса на съперничката си. В четвъртия гейм Пиронкова избави пет точки за пробив, само че в последна сметка не удържа подаването си. Впоследствие Костюк пробива, а по-късно избави два мачпойнта, само че в последна сметка Пиронкова наложи волята си.

Костюк записа повече асове от Пиронкова (5:1), само че пък нашата тенисистка не позволи нито една двойна неточност за разлика от украинката - седем.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР