Първата ни ракета при жените и втората при мъжете отпаднаха

...
Първата ни ракета при жените и втората при мъжете отпаднаха
Коментари Харесай

Томова и Кузманов отпаднаха на прага на US Open

Първата ни ракета при дамите и втората при мъжете отпаднаха на прага на главната скица на US Open.
Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова се показа превъзходно в откриващите два кръга в квалификациите и с двусетови победи се класира за финалния стадий на пресявките. По време на срещата за влизане в главната скица на шампионата обаче българката получи контузия в региона на ходилото, която й попречи да покаже това, на което е способна, и отстъпи на международната №182 Виктория Кузмова (Слвк) с 4:6, 4:6.  След като загуби първия сет, по време на почивката българката извика физиотерапевт на корта, откакто изпита болежка в глезена, и се възползва от правото си на медицински таймаут. Тя очевидно не се намираше в най-хубавата си физическа кондиция при започване на втория сет, само че след непредизвикани грешки на съперничката, съумя да я пробие и поведе с 4:1, само че след това съобщи подаването си и бе застигната в резултата, а Кузмова продължи серията си от извоювани геймове до края. Димитър Кузманов, който се радва на непрекъснат напредък в представянето си и съвсем всяка седмица записваше ново рекордно класиране, с цел да доближи до №162, неотдавна прекара COVID-19 и бе с непълноценна физическа подготовка за пътуването си до Съединени американски щати, само че се показа повече от чудесно в квалификациите за US Open. Това беше негов първи шампионат на твърда настилка от шест месеца насам. Пловдивчанинът бързо се приспособи и реализира две страхотни победи след поврат в първите си два вача от квалификациите, с цел да се класира за финалния кръг, където срещна 24-годишния Брендън Холт (САЩ, №296), чиято майка е двукратна шампионка от Шлема. Мачът се организира при висока температури и мокрота, които бяха съпроводени от две паузи за дъжд в най-важните моменти на решителния трети сет. Това наруши ритъма на пловдивчанина и този път той не съумя да осъществя следващия си прословут поврат и след 2 часа и 42 минути игра, напусна корта като надвит с 4:6, 6:3, 3:6.
Така в одновната скица ще ни показва единствен
Григор Димитров (№19), който ще открие акцията си против Стив Джонсън (САЩ, №115) във вторник.
По подигравка на ориста Джонсън беше първо затруднение на топ ракетата ни на “Уимбълдън ” на 28 юни, като резултатът се развиваше съвършено в първия сет (6:4), преди Гришо да се откаже във втория поради травма в десния аддуктор.
Григор и Джонсън са в четвъртината на третия подложен Карлос Алкарас (Исп). Ако топ тенисистът ни оправдае упованията и в реалност се намира в положително физическо положение, то във II кръг ще срещне по-добрия сред Брендън Накашима (САЩ) и квалификант.
Срещу Джонсън Григор с изключение на отказването има 5 победи и 2 загуби.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР