Първата ни ракета при дамите Виктория Томова загуби с 1:6,

...
Първата ни ракета при дамите Виктория Томова загуби с 1:6,
Коментари Харесай

Томова се срина и загуби за 52 минути

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова загуби с 1:6, 0:6 от словачката Кристина Кучова в мач от втория кръг на шампионата в Хонконг с награден фонд 750 000 $. Двубоят трябваше да се изиграе сутринта, само че дъждът обърка програмата за деня и забави срещата. В първия кръг 317-ата в ранглистата на WTA сега Кучова изненадващо отстрани латвийката Альона Остапенко, а през днешния ден отнесе Томова за 52 минути, макар че българката пропусна доста точки за пробив в хода на дуела и срещата можеше да се развие и по друг метод. Софиянката бе спечелила единствения мач сред двете преди днешната им среща (6:3, 6:1 на съревнование на ITF в Добрич през 2013 година), само че в този момент 28-годишната словачка се поздрави с победа с безапелационен резултат и се класира за 1:4-финалите.

В първия гейм в мача сервираше Томова и българката, " щастлива губеща " от квалификациите, обърна резултата от 0:30, с цел да вземе откриващото си подаване. Веднага по-късно 23-годишната софиянка пропусна златен късмет, защото имаше 3 следващи геймбола при 0:40, само че с 5 следващи точки словачката измъкна гейма - 1:1. Първата отмора в срещата пристигна при задатък от 2:1 с пробив за Кучова, откакто Томова не съумя да се избави от 0:40, макар че отрази първия брейкпойнт, само че при втория словачката направи завършващ удар по правата.

Томова имаше две следващи точки за рибрейк в четвъртия гейм, само че не се възползва и Кучова поведе с 3:1. Нещата продължаваха да се развиват неприятно за най-хубавата ни тенисистка - словачката осъществя нови пробиви и взе първия сет с 6:1.

И във втория сет нещата не се получаваха за Томова. Тя първо пропиля два брейкпойнта на старта на частта, незабавно по-късно позволи пробив, а Кучова го затвърди за задатък от 3:0, макар че още веднъж трябваше да отразява брейкпойнт. Словачката играеше освободено, печелеше точка след точка, а българката нямаше отговор и преднината на Кучова бързо стана 5:0. Последва 11-и следващ гейм за Кучова и словачката постави точка на разногласието, показвайки, че неслучайно е отстранила в първия кръг шампионката на “Ролан Гарос” за 2017 година Альона Остапенко.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР