Първата ни ракета при дамите Виктория Томова впечатли с представянето

...
Първата ни ракета при дамите Виктория Томова впечатли с представянето
Коментари Харесай

В първия си WTA финал: Томова се бори до последно, но отстъпи в края

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова впечатли с представянето си през актуалната седмица на WTA 125 конкуренцията в Будапеща, където надви две представителки на международния топ 100 и реализира три следващи обрата, с цел да откри място в конфликта за трофея. Там софиянката я очакваше конфликт със международната №118 Тамара Корпач, против която нямаше нито една победа от общо две срещи посред им на професионално равнище. Това бе най-значимият край в досегашната кариера на Вики, само че за жалост, родната ни представителка не съумя да се възползва от опциите си и отстъпи след крайното 6:7(3) 7:6(4) 0:6. Въпреки това обаче най-хубавата ни тенисистка може да бъде повече от удовлетворена от показаното през последните дни, защото отличните ѝ изяви в унгарската столица ѝ гарантират завръщане в топ 100 и рекордно класиране през идната седмица.

Двубоят започва с изявено превъзходство на българката, която се стремеше към това да удължава разиграванията и да дочаква неправилност от противниковата страна. Въпросната тактика даде резултат в първите минути от мача, когато нашата сънародничка избави 6 брейкбола и на собствен ред материализира всяка от двете си благоприятни условия за пробив, с цел да се отдръпна на първата отмора с задатък от 3:0. Тя успяваше да поддържа преднината си, само че сервирайки за триумфа в частта, разреши на нервното напрежение да я завладее и пропиля два сетбола, след което резултатът бе подравнен - 5:5. 

Скоро тя получи нов късмет да подава за сета, но и този път не съумя да се възползва от него, заради което развръзката на частта бе решена в тайбрек. Там германката превъзхождаше нашето момиче във всеки аспект от играта и си построи стабилен задатък от 4:0 точки, който след това доразви, с цел да запише откриващия сет против своето име.

Втората част предложи също толкоз сериозна доза конспирация, защото всяка от двете състезателки играеше на максимума от своите благоприятни условия и завладяващите замени на удари изобилстваха. Посрещащите се възползваха от неубедителния сервис на противничката и опциите за пробив бяха постоянно срещано събитие, което изцяло резонно докара до общо 6 пробива в хода на сета. Корпач получи късмет да сервира за продобиване на срещата при 5:4, само че тогава първата ни ракета сподели темперамент и възвърна паритета за 5:5, след което се стигна до нов тайбрек.

В него през цялото време самодейността бе на страната на Томова, която с помощта на стабилната си игра от дъното на корта се снабди с ранен задатък от 4:1 точки, след което резервира високото си равнище на показване и вкара дуела в трети съдбоносен сет.

Финалната част обаче по нищо не приличаше на предходните две, защото бе напълно лишена от конспирация. В нея силите изцяло напуснаха Вики, чиито удари изгубиха своята дълбочина и ставаха лесна плячка за противничката. Най-добрата ни тенисистка не съумя да откри отговор против връхлитащата я мощност от отсрещната страна на мрежата и не след дълго Корпач победи с крайната победа, без да отпусне нито гейм на родната ни представителка в последния сет.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР