Първата ни ракета при дамите Виктория Томова отпадна в първия

...
Първата ни ракета при дамите Виктория Томова отпадна в първия
Коментари Харесай

Виктория Томова не успя да се противопостави на световната №10 и отпадна от Australian Open

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова отпадна в първия кръг на шампионата от Големия шлем - Australian Open. Българката отстъпи с 1:6, 2:6 пред международната номер 10 Белинда Бенчич за 68 минути.

Срещата на " Маргарет Корт Арена " стартира с няколко превъзходни бекхенда на българката, само че напълно скоро устремът ѝ бе спрян, защото последва серия от първокласни ретури на олимпийската шампионка, която рано съумя да наложи своята воля и да реализира пробив още в първия вероятен миг.

Най-добрата ни тенисистка неведнъж впечатли с неотразими отигравания по правата от противоположния си удар, само че това надалеч не бе задоволително против безусловно безпогрешната швейцарка. Веднъж поела контрола върху събитията, швейцарката не направи нито крачка обратно и в идващите минути завоюва още на два пъти противниковото подаване, с цел да прибави скоропостижно дебютната част към своя актив.

Вторият сет също бе под диктовката на Бенчич. Уинърите от ракетата на швейцарката валяха един след различен, до момента в който неточностите ѝ бяха сведени до най-малко, като посредством точно на това швейцарската представителка поведе с пробив и 4:1, а оттова насетне изцяло лиши Томова от благоприятни условия за връщане в мача.
 Следващият конкурент на Григор Димитров е №68 в света
Следващият конкурент на Григор Димитров е №68 в света

Предстои му здрава борба с Ласло Джере
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР