Първата ни ракета при дамите Виктория Томова не спира да

...
Първата ни ракета при дамите Виктория Томова не спира да
Коментари Харесай

Без загубен сет: Отлична Томова е 1/2-финалистка в Сарагоса след нов убедителен успех!

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова не стопира да впечатлява с изявите си на ITF шампионата в Сарагоса и към този момент е част от полуфиналистките в испанския град. След като през вчерашния ден нашето момиче се наложи над някогашната №20 Ана Конюх, през днешния ден българката още веднъж не загуби сет и безпроблемно пречупи съпротивата на Ирене Бурийо Ескориуела с 6:3 6:4 за малко над час и половина игра. В опит да доближи конфликта за трофея, най-хубавата ни тенисистка ще премери сили с победителката от конфликта сред Наталия Стефанович (№206) и Лейре Ромеро Гормас (№174).

Двете състезателки се нуждаеха от известно време, с цел да навлязат в темп, заради което три следващи пробива сложиха начало на срещата. Софиянката бе тази, която първа съумя да опази подаването си, с цел да поведе с 3:1, а по-прецизната ѝ игра и нападателно ориентираните ѝ удари способстваха за това да опази преднината си и да постави точка на сета в своя изгода след реализирането на нов брейк в последния гейм.

Във втората част опитите за контраофанзива от страна на испанката все по-често започнаха да се увенчават с триумф, което в композиция със честите неточности на Томова ѝ донесе аванс от пробив и 4:2. Тогава обаче последва пълна готовност на нашата сънародничка, която почисти пропуските и към този момент напълно контролираше развиването на разиграванията. Така Вики влезе в серия от четири следващи извоювани гейма, която я изведе до крайната победа.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР