Първата ни ракета излepe за първия 1/8-финал на Ролан Гарос

...
Първата ни ракета излepe за първия 1/8-финал на Ролан Гарос
Коментари Харесай

НА ЖИВО Ролан Гарос: Григор Димитров - Стефанос Циципас 3:6, 6:7, 0:3

Първата ни ракета излepe за първия 1/8-финал на Ролан Гарос в своята кариера. Негов съперник ще бъде шестият в международната класация Стефанос Циципас. Мачът ще можете да го следите .
Двубоят не стартира добре за българина и той позволи пробив още в първия си сервис гейм. Димитров по този начин и не съумя да го върне и Циципас съумя да затвори първия сет с 6-3.
Вторият сет вървеше изцяло равностойно и резонно се стигна до тайбрек. Тайбрекът стартира с доста неприятна непредизвикана неточност на българина и мини-пробив за Циципас. След това двамата взимаха точките на личен сервис, до момента в който българинът не завоюва такава и на неприятелски сервис, с цел да направи резултата в тайбрека 3:4 за гърка. Последва нова замяна на мини-пробиви и резултат от 6:5 за Циципас, гарниран със сетбол на неприятелски сервис.
Точката бе извънредно оспорвана, само че след къса на гърка Гришо стигна топката и я пласира надълбоко на линията за 6:6. Нова трагична замяна на мини-пробиви докара резултата до 7:7. Българинът завоюва и второто подаване на Циципас и стигна до сетпойнт на личен сервис, само че не завоюва точката. Още една опция за продобиване на частта за хасковлията, този път на неприятелски сервис, само че и тя обезвредена - 9:9. За страдание, Циципас поведе с 10:9, а по-късно се стигна да ужасна непредизвикана неточност от форхенд на Григор, която му коства и частта.
 Григор излезе за 1 час на корта, разруши своя конкурент и ще играе на 1/8-финалите Григор излезе за 1 час на корта, разруши своя конкурент и ще играе на 1/8-финалите
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на последния за годината шампионат от Големия шлем - Ролан Гарос...

ПРЕДИ ДВУБОЯ
Българинът имаше късмет до този миг и след положително стичане на събитията се изправяше единствено против тенисисти отвън топ 100 на международната класация. Той не даде нито сет, като се оправи поредно с Грегоар Барер, Андрей Мартин и Роберто Карбайес.
Този път трудността е надалеч по-сериозно. Младият грък си обезпечи дуел с Димитров, откакто се оправи с Хауме Монар (3:2 сета), Пабло Куевас (3:0 сета) и Аляж Бадене (2:0 сета и отказване). Никога до момента Циципас и Димитров не са се срещали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР