Първата ни ракета Григор Димитров взе два тайбрека и победи

...
Първата ни ракета Григор Димитров взе два тайбрека и победи
Коментари Харесай

Григор показа воля и характер, взе два тайбрека и прекърши американец в Торонто

Първата ни ракета Григор Димитров взе два тайбрека и победи 20-годишния американец Франсис Тиафоу с 7:6 (1), 3:6, 7:6 (4) в страховит мач от третия кръг на " Мастърс " -а в Торонто.

Това е първа победа на Гришо в първия му мач Тиафоу, който е №41 в международната класация.

В четвъртия кръг поставеният под №5 хасковлия ще срещне финалиста от " Уимбълдън " Кевин Андерсън (ЮАР) или беларуския квалификант Иля Ивашка.

 

ПЪРВИ СЕТ:

Григор сервираше пръв и завоюва първите три точки в мача. С гейм на 30 българинът поведе в резултата, а незабавно по-късно имаше 3 следващи брейкпойнта при 0:40. Тиафоу обаче отговори с 5 следващи точки и изравни - 1:1. В третия гейм пък Димитров имаше проблеми при своя начален удар. От 30:0 се стигна до 30:40, само че хасковлията въпреки всичко отрази точката за пробив и удържа подаването си за 2:1.

При 2:2 Григор изигра много слаб сервис-гейм и позволи пробив на 15.Димитров съумя да направи мигновено рибрейк, само че идващият му сервис-гейм още веднъж мина през 40:40. До нова точка за пробив въпреки всичко не се стигна и българинът още веднъж излезе напред в резултата - 4:3.

 

В идващите минути и двамата печелеха без кой знае какви компликации геймовете, в които сервираха и неизбежната развръзка на първия сет бе тайбрек. В него Григор бе извънредно съсредоточен и безмилостен към съперника си. Хасковлията поведе с 5:0 и взе тайбрека със 7:1.

ВТОРИ СЕТ:

Вторият сет стартира с замяна на геймове, в които сервиращите нямаха особени проблеми. Първата отмора в сета пристигна при задатък от 2:1 за американеца. В шестия гейм Димитров се пропука на собствен сервис и позволи пробив на 15, което разреши на Тиафоу да поведе с 4:2. С гейм на нула американецът затвърди пробива и се приближи до спечелването на втората част. Григор постави завършек на серията на противника си с гейм за 3:5, а незабавно по-късно имаше брейкпойнт, само че не го осъществя и Тиафоу затвори сета с 6:3.

ТРЕТИ СЕТ:

Решаващата трета част надали можеше да стартира по-лошо за най-хубавия ни тенисист, който позволи пробив на нула в първия гейм. Тиафоу поведе с 2:0, само че въпреки всичко Григор съумя да върне пробива в четвъртия гейм, откакто при брейкпойнт американецът позволи двойна неточност - 2:2. В идващия гейм Димитров отрази с мощен сервис брейкпойнт и измъкна подаването си, повеждайки с 3:2.

В последна сметка се стигна до втори тайбйрек. В него Тиафоу поведе с 2:1, само че след това стана 4:4 и по-късно Гришо записа три следващи точки за 7:4 и крайния триумф.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР