Първата ни ракета Григор Димитров ще изиграе днес следобед мача

...
Първата ни ракета Григор Димитров ще изиграе днес следобед мача
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Марин Чилич днес на Ролан Гарос

Първата ни ракета Григор Димитров ще изиграе през днешния ден следобяд мача си от втория кръг на “Ролан Гарос”. Негов противник ще бъде четвъртфиналистът от последните два сезона Марин Чилич, а борбата ще се организира на третия по величина и чисто нов корт “Симон Матийо”, който бе открит преди броени дни.

Балканското дерби е трето в програмата на оборудването, която стартира в 12:00 часа със срещата сред Стефанов Циципас и Хуго Делиен. Веднага след тях играят втората в схемата при дамите Каролина Плишкова и Кристина Кучова. Това значи, че Григор и Чилич ще излязат на корта към 15:30 часа. Двубоят ще бъде предаван по Българска национална телевизия 3 и евентуално по “Евроспорт”, макар че по това време някъде ще играят мачовете си Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Grigor Dimitrov vs. [11] Marin Cilic

Game on. #RG19 pic.twitter.com/wK2RFjxGpJ
— Roland-Garros (@rolandgarros) 29 май 2019 година Чилич има три отпадания в първи кръг на “Ролан Гарос”, само че пък през последните два сезона стигна до четвъртфиналите. Двамата с Григор имат пет мача между тях и българинът е с четири провали и една победа - на “Мастърс”-а в Париж през 2015-а, като всичките им предходни дуели са били на твърди кортове.

Dimitrov Grigor (2.94) v
Cilic Marin (1.45)
11:00, French Open, 2. round, clayhttps://t.co/ZvKyr2KxCY#FrenchOpen pic.twitter.com/CWJkhXy4Zd
— TennisExplorer.com (@TennisExplorer) 28 май 2019 година В първия кръг Григор Димитров съкруши в пет сета Янко Типсаревич - 6:3, 6:0, 3:6, 6:7(4), 6:4, а Марин Чилич преодоля с лекост Томас Фабиано с 6:3, 7:5, 6:1.

Точно преди “Ролан Гарос” хърватинът изпадна от топ 10 на класацията на АТР, където сега заема 13-о място. Григор Димитров пък се срина до 46-ото след поредицата несполучливи участия и травмата в рамото.

“Да играя с Григор във втори кръг е един от допустимо най-лошите разновидности при жребия. Знам, че Григор през тази година не записа толкоз победи, колкото се очакваше от него, само че към момента равнището му е задоволително положително, с цел да бъде рисков съперник. Той в действителност играе сносно и ми се коства, че в случай че направи един-два положителни мача в Париж, ще преобърне сезона си”, разяснява Чилич за бъдещия си конкурент.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР