Първата ни ракета Григор Димитров ще играе срещу квалификант в

...
Първата ни ракета Григор Димитров ще играе срещу квалификант в
Коментари Харесай

Димитров срещу квалификант на старта на АО, Джокович срещу сънародник

Първата ни ракета Григор Димитров ще играе против квалификант в първия кръг на дебютния за годината шампионат от Големия шлем Аустрелиън Оупън, отреди тегленият чоп.

Българинът ще узнае на по-късен стадий името на първия си противник в Мелбърн, а при триумф ще играе против един всред Беноа Пер (Франция) и Тиаго Монтейро (Бразилия). Потенциален противник в трети кръг пък е четвъртият в схемата Стефанос Циципас, който стартира с мач против шведа Микаел Имер. Жребият за тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия по тенис бе отсрочено с над час заради неяснотата към присъединяване на международния номер 1 и настоящ първенец Новак Джокович.

Сърбинът, който изчаква решение на министъра на имиграцията на Австралия Алекс Хоук за вероятно второ отменяне на визата му, което ще го депортира от страната, в последна сметка попадна в жребия и ще започва против своя съотечественик Миомир Кецманович в битката за десета купа в Мелбърн и рекордна 21-а от Големия шлем. При триумф той ще играе с американеца Томи Пол или квалификант.

Шестият подложен в схемата Рафаел Надал, който също има упоритости да стане едноличен лидер по трофеи от Шлема, започва против представителя на Съединени американски щати Маркос Гирон. Световният номер 2 Данийл Медведев, първенец на Ю Ес Оупън и финалист от предходната година в Австралия, открива акцията си с мач против швейцареца Хенри Лааксонен. Третият в схемата Александър Зверев започва против сънародника си Даниел Алтмайер. От останалите по-любопитни конфликти в първи кръг при мъжете вършат усещане мачовете на Камерън Нори със Себастиан Корда, Райли Опелка и Кевин Андерсън, Лоренцо Музети с Алекс Де Минор и Дан Еванс с Давид Гофен.

При дамите, поставената под номер 1 в схемата и международна номер 1 Ашли Барти, която завоюва шампионата в Аделаида предходната седмица, ще играе първо с квалификантка в търсене на дебютна купа от Шлема на лична земя.

Действащата шампионка Наоми Осака, сложена под номер 13, е в половината на Барти и ще започва отбраната на купата си с мач против колумбийката Камила Осорио. Тя може да се изправи против австралийката Барти на осминафиналите. Втората в схемата Арина Сабаленка от Беларус, която отпадна рано в два подготвителни шампионата за Откритото на Австралия, стартира акцията си против представителката на домакините Сторм Сандърс. Третата сложена Гарбине Мугуруса се изправя против Клара Бюрел от Франция, а румънката Симона Халеп започва против полякинята Магдалена Фрех. Шампионката на Ю Ес Оупън Ема Радукану има сложна съперничка в първи кръг в лицето на американката Слоун Стивънс.

От останалите двойки в първи кръг при дамите вършат усещане мачовете на шампионката от 2020 София Кенин с Мадисън Кийс в напълно американски конфликт, Айла Томлянович – Паула Бадоса, Елизе Мертенс – Вера Звонарьова и Анжелик Кербер – Кая Канепи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР