Първата ни ракета Григор Димитров приключи участието си на тазгодишната

...
Първата ни ракета Григор Димитров приключи участието си на тазгодишната
Коментари Харесай

Парижката мечта приключи: Григор остана далеч от най-добрия си тенис и бе сломен от Зверев

Първата ни ракета Григор Димитров завърши присъединяване си на тазгодишната Ролан Гарос. Най-добрият български тенисист в осминафиналния си мач имаше тежкото тестване да се изправи против олимпийския златен медалист Александър Зверев, от който беше до момента бе в серия от три следващи провали, като през днешния ден беше равносилен на противника си в границите на единствено един сет и по-късно над двучасов престой на корта напусна Откритото състезание на Франция - 1:6 4:6 3:6.

Въпреки провалянето на някогашния номер три, основополагащи за което бяха стремглавите... непредизвикани неточности и реализацията на единствено... от общо... брейкбола, то за Гришо остават позитивите от обстоятелството, че изравни най-хубавото си достижение в Париж, достигайки четвъртия кръг на шампионата, до момента в който германецът продължава напред във френската столица и в търсене на място на трети следващ полуфинал на Ролан Гарос ще премери сили с изненадата на надпреварата - Томас Мартин Ечевери.

Напрежението при започване на дуела, което изпитваше първата ни ракета, си сподели думата в откриващия му за мача гейм и откакто инкасира две двойни неточности, както и същата численост непредизвикани грешки, то родният ни представител съобщи подаването си в актива на олимпийския първенец. Същевременно Саша нямаше проблеми да затвърди завоюването преимущество, до момента в който съмненията останаха напълно в половината на българина, който продължаваше да се затруднява с това да държи топката в очертанията на корта и неспирните му неточности доведоха до нов брейкбол пред международния номер 27, при което Саша пласира прословут форхенд по правата и дублира преднината си.

Впоследствие най-сетне станахме очевидци на първите позитивни знаци в представянето на 28-ия подложен, който влезе в серия на начален удар и съумя да се разпише в резултата, печелейки първи гейм, но това се оказа капка в морето и след нова редица грешки на личен сервис от страна на Димитров, то той даде сетбол на германеца и двукратният полуфиналист оползотвори опцията си с изящна къса топка, с цел да открие сметката си в мача.

С настъпването на втората част Григор последователно стабилизира нивото си при размените от главната линия, като даваше сериозен отпор на нападателната игра на немеца, при което все по-често започнахме да виждаме удари в навън и от ракетата на олимпийския златен медалист. С всяка минала точка функциите на корта последователно се разменяха, като топсин бекхедните на най-хубавия ни тенисист към този момент намираха очертанията на полето и го поставяха в позицията да води разигравания, в чиято си роля хасковлията очевидно се усещаше чудесно и дебютният брейкбол пред нашето момче не закъсня.

Зверев въпреки всичко не трепна и отстоя подаването си, отразявайки две благоприятни условия от сходен темперамент пред противника си, само че забележителното усъвършенстване в играта на някогашния номер три беше реалност и броени минути по-късно той към този момент береше плодовете на усърдната си работа, откакто организира впечатляващи акции в нападателен проект, с цел да матира германеца, и реализира пробив - 3:2. Впоследствие пристигна същински значимият тест за родния ни представител, който мина през неподходящата обстановка да изостане с 15:40 на личен сервис, само че точно в този миг показва класата на началния си удар, с което затвърди задатъка си. 

Идното подаване на Саша обаче се оказа повратната точка не просто на сета, а и даже на мача, откакто българинът пропиля с лека ръка цели четири шанса да дублира преднината си и оттова насетне рухна изцяло в играта, губейки общо 14 следващи точки, с цел да бъдем отведени досега, в който двукратният полуфиналист разполагаше с три следващи сетбола в гейма на нашия съотечественик и въпреки Гришо да ги отрази безплатно, то в последна сметка заби бекхенда си в мрежата и 22-рият подложен направи втората крачка по пътя към успеха.

На старта на третата част най-хубавият ни тенисист имаше всички учредения да има вяра, че мачът към момента не е завършил и с помощта на загубата на централизация от страна на по-високоранкирания си противник, поведе с 0:40, но от този миг нататък загуби идващите девет разигравания и беше продънен. Саша пък на собствен ред продължи да е надалеч от безапелационен в заставанията си сервис и още веднъж трябваше да избавя брейкболи за първата ни ракета, в този случай четири на брой, само че както към този момент мкогократно видяхме през днешния ден, точно в тези мигове сковаността обхващаше Димитров, при което олимпийският първенец поведе с 3:0. Частичният поврат обаче надалеч не вдъхна нужната убеденост на Григор, чиито неточности след това продължиха да се натрупат с цялостна мощ на сметката му и въпреки да станахме очевидци на някои вълшебни осъществявания от страна на българина в моментите му на обезсърчение, то Зверев не разреши да загуби преднината си, която заслужи посредством втори пробив в осмия гейм, с цел да постави точка на разногласието в съревнованието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР