Първата ни ракета Григор Димитров откри с рутинен успех участието

...
Първата ни ракета Григор Димитров откри с рутинен успех участието
Коментари Харесай

Следващият съперник на Григор: Играчът, когото повали за място на 1/2-финалите в Ротердам

Първата ни ракета Григор Димитров откри с обикновен триумф присъединяване си на АТР 500 конкуренцията в Барселона, откакто се нуждаеше от единствено 62 минути на корта, с цел да се разправи със международния номер 120 Емилио Гомес, отпускайки му едвам четири гейма. Следващото затруднение, което се задава на пътя на най-хубавия ни тенисист в шампионата, обаче е от напълно друг сан по отношение на днешния му съперник, поради обстоятелството че в осминафиналната фаза българинът ще би трябвало да премери сили с осмия подложен в схемата - Алекс де Минор.

Австралиецът по образеца на нашето момче също през днешния ден сложи начало на акцията си в Каталуния, като въпреки и да срещна намиращия се в серия от шест следващи победи Александър Шевченко, който завоюва купата на Чаланджъра в Мадрид предходната седмица, то той го разгроми за едвам 62 минути на корта с крайното 6:0 6:1. С триумфа си международният номер 19, който при миналогодишното си присъединяване в шампионата пропусна два мачбола в полуфиналите и отпадна от бъдещия първенец Карлос Алкарас, подпечата класирането си последните 16 в надпреварата и оформи конфликт с Димитров.

Де Минор имаше привидно неуверен старт на сезона, по време на който въпреки всичко се поздрави с победа над Рафаел Надал при отборната конкуренция United Cup, когато на родна земя в Австралия защитаваше цветовете на страната си. Впоследствие не реализира изключително впечатляващи резултати при присъединяване си в шампионатите в зала на Стария континент, преди оттатък океана да разкрие цялостния си капацитет на АТР 500 конкуренцията в Акапулко, когато се оказа над всички и завоюва най-голямата купа в досегашната си кариера, явяваща се седми АТР трофей в сбирката му.

Австралиецът несъмнено не е с реноменото на експерт на клей, като на червени кортове има 16 победи против цели 23 провали в Тура, само че все пак, стилът му, градящ се към продължителните замени от главната линия, го прави рисков на всички настилки. Най-доброто му класиране в международната класация пък е №15, до което се изкачва в средата на 2021-ва година. До момента Димитров и Де Минор имат общо четири изиграни срещи, като триумфите все още са поравно.

Нашето момче победи в първия дуел посред им, състоял се в осминафиналите на US Open през 2019-а, след което обаче позволява две поредни провали надлежно в Антверпен през 2020-а и на Мастърса в Канада през 2022-ра, преди по-рано тази година да го надвие на четвъртфиналите в Ротердам, когато избави и два мачбола по пътя към успеха. Трябва да отбележим също по този начин, че с българина и международния номер 19 на корта в никакъв случай не е скучно, като оспорваната борба посред им непроменяемо е обезпечена, а за нас остава да се надяваме, че през утрешния ден родният ни представител ще успее да вземе превес в съперничеството си против въпросния конкурент.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР