Първата ни ракета Григор Димитров откри с разгромен успех участието

...
Първата ни ракета Григор Димитров откри с разгромен успех участието
Коментари Харесай

Гришо пак разби Карацев

Първата ни ракета Григор Димитров откри с победен триумф присъединяване си на шампионата АТР 500 в Ротердам. Хасковлията бе безапелационен на старта против непредсказуемия Аслан Карацев (Рус, №98) и го в профил с 6:1, 6:3 единствено за 59 минути. Българинът не даде нито една опция на етническия осетинец за пробив и записа трети следващ триумф в 4 досегашни дуели и втори за годината след успеха с 3:0 на старта на " Аустрелиън Оупън ".
След мача най-хубавият ни тенисист разкри по какъв начин дългата пауза след Мелбърн, където отпадна в III кръг от бъдещия първенец Новак Джокович, му е дала още по-голяма мотивация.
" Дойдох в Ротердам, тъй като имам голямо предпочитание да се състезавам. След Австралия бях въодушевен да играя каквото и да било. Прекарах няколко дни у дома, упражнявах доста, само че в един миг се пренаситих от тренировки и си споделих, че към този момент е време за съревнование. Ако би трябвало да съм почтен, съм благополучен, че изпитвам напрежение преди мачовете. Продължавам да желая да реализира оптималното всякога, когато излизам на корта. Адреналин в никакъв случай не ми е липсвал напълно, само че всякога е в друга степен. Страхотно е, когато стартираш даден шампионат по този метод, само че го схващам само като следващия мач. Надявам се да прекарам допустимо най-вече време на този шампионат и чакам с неспокойствие идващите дуели. Всеки път, когато пристигам тук, изискванията са разнообразни. Определено виждам усъвършенствания в светлините на корта, всяка година има някакви нововъведения. Смятам, че кортът е относително бърз, само че има места, където топката остава ниско, както и други, на които се плъзга. Различно е, въпреки всичко е хард в зала и би трябвало да бъдеш квалифициран за всичко ", призна Гришо.
Снощи той записа присъединяване и в шампионата на двойки, където си партнира с един от най-изявените експерти Никола Маю (Фр), някогашен №1 и печелил трофеи и от четирите шампионата от Шлема. Двамата не са си партнирали до момента, а на старта излязоха против Джон Пиърс (Авл) и Андрес Мийс (Гер), които поотделно са печелили титли от " мейджър " шампионат при каретата, а през януари играха четвъртфинал на " Аустрелиън Оупън ".
Гришо завоюва първа АТП победа точно в Ротердам през 2009 година, когато като №478 в света игра с " уайлд кард " и преодоля Томаш Бердих (Чех, №23) в I кръг. През 2018 година Димитров стигна край в Ротердам, само че отстъпи в конфликта за купата против Роджър Федерер. 
Във II кръг през днешния ден Димитров ще срещне петия подложен в схемата - Хуберт Хуркач (Пол, №10), който в профил Роберто Баутиста Агут (Исп, №24) със 7:5, 6:7 (7), 7:6 (4) за 3:04 ч. Българинът е спечелил и двата си мача до момента с поляка.  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР