Първата ни ракета Григор Димитров и Нуно Боржеш играят при

...
Първата ни ракета Григор Димитров и Нуно Боржеш играят при
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Нуно Боржеш 7:6, 1:0, българинът взе първия сет

Първата ни ракета Григор Димитров и Нуно Боржеш играят при резултат 7:6(3), 1:0 в мач от 1/16-финалите на Australian Open. На Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата.

ПЪРВИ СЕТ:

0:1 - Португалецът завоюва жребия и сервира първи. Стигна се до 15:15, когато Боржеш направи ас, с цел да поведе. Григор обаче още веднъж изравни за 30:30. Лош ретур на българина разреши на съперника да поведе и след това да завоюва сервис-гейма си.

1:1 - Гришо стартира решително на сервис, правейки две бързи точки. Хасковлията поведе с 40:0, откакто влезе в по-дълго разиграване, а Боржеш прати топката в навън. Григор Димитров завоюва още една точка със мощен начален удар и затвори гейма на 0.

1:2 - Непредизвикана неточност на португалеца изравни до 15:15. След това той пласира добър сервис, който Григор не съумя да върне. Отново се стигна до тъждество 30:30 след мощен удар по правата от най-хубавия български тенисист. Последваха обаче две точки за 69-ия в света.

2:2 - Григор още веднъж бе безапелационен на собствен сервис и бързо-бързо дръпна с 30:0. Българинът поведе даже с 40:0, само че този път не съумя да завоюва гейма на 0, като даде една точка на португалския си противник. Все отново Гришо изравни общия резултат с хубаво осъществяване форхенд по правата.

2:3 -   Първата ни ракета още веднъж сътвори компликации за Нуно Боржеш и стигна до 15:15 след ретур-уинър. След това португалецът игра по-агресивно и взе задатък - 40:15. След това той постави завършек на сервис-гейма си.

3:3 - Хасковлията завоюва първата точка от шестия гейм с добър сервис. Последва обаче неточност и 15:15. Григор продължи да употребява добре мощния си начален удар и поведе с 40:15, след което затвори разиграването си.

3:4 - Боржеш поведе бързо-бързо с 30:0, а по-късно взе и още една точка по-късно по-дълго разиграване. Гришо съумя да вземе единствено една точка, преди португалеца без съществени проблеми да затвори гейма.

4:4 - Григор съумя да поведе с 30:0 и то след най-красивото отиграване досега в срещата. След това обаче малшанс даде точката на Боржеш, откакто топката удари горната част на мрежата и подскочи, само че тупна още веднъж от страната на българина. За първи път Григор изпита по-сериозни проблеми на собствен сервис, откакто позволи неточност за 30:30. След това обаче българинът показва самообладание и завоюва две следващи точки, с цел да изравни общия резултат.

4:5 - Нуно Боржеш продължи да играе решително на сервис и дори завоюва гейма си на 0.

5:5 - Гришо още веднъж имаше компликации на собствен сервис, като дори Боржеш поведе с 30:15. След най-дългото разиграване досега обаче Гришо съумя да изравни, а малко по-късно поведе с 40:30. Българинът се измъкна от сложната обстановка и остана в мача.

5:6 - Непредизвикана неточност на Боржеш докара до 15:15. Португалецът още веднъж бе притиснат от Гришо и прати топката в мрежата по този начин българинът стигна до 30:15. 69-ият в света обаче още веднъж пласира два отлични сервиса и поведе с 40:30. Хасковлията продъжли да изпозлва едно от главните си оръжия, а точно бекхенда си, който му донесе тъждество 40:40. След това обаче португалския тенисист взе две следващи точки и затвори сервис-гейма си.

6:6 - Григор сервира, с цел да си обезпечи тайбрек в първия сет. Бързо-бързо той поведе с 30:0. След това Боржеш добре разноски българина по корта, а по-късно първата ни ракета прати топката в мрежата. След това обаче Гришо взе две следващи точки и прати сета в тайбрек.

7:6 - Нуно Боржеш завоюва първата точка на собствен сервис. Григор отговори с ас на собствен ред. След това поведе с 2:1 и не позволи мини пробив. Португалецът не остана по-назад и също заби ас. След това съумя да вземе точката и на втория си начален удар и поведе с 3:2 в тайбрека. Българинът още веднъж завоюва и двете точки при сервис, откакто Боржеш сгреши. След това хасковлията реализира първия мини пробив в тайбрека, повеждайки с 5:3. Португлаецът още веднъж сгреши и прати топката в навън. След това Григор Димитров съумя да направи задатъка си още по-сериозен, откакто дръпна с 6:3. Той застана на сервис, с цел да вземе първия сет. Григор съумя да завоюва разиграването след бекхенд по диагонала.

First strike
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР