Първата ни ракета Григор Димитров е аут от Уимбълдън 2022.

...
Първата ни ракета Григор Димитров е аут от Уимбълдън 2022.
Коментари Харесай

Гришо мачкаше янки, но изведнъж травма го накара да се откаже още на старта на Уимбълдън

Първата ни ракета Григор Димитров е навън от Уимбълдън 2022. Българинът се контузи по време на мача със Стийв Джонсън (САЩ) на Корт номер 2. Срещата бе от първия кръг и бе излъчена по Евроспорт 2. Гришо е 21-и в ранглистата, а Джонсън е 93-и.

Стийв поведе с 2:1 гейма до първата отмора в разногласието (без пробиви, американецът отрази една опция за брейк). Джонсън парира нови 2 благоприятни условия за пробив, с цел да поведе с 3:2 гейма. Гришо продължи да играе по-добре и пробивът стана факт за 4:3 за хасковлията. Сервис-гейм на нула и 5:3. Димитров затвори сета с подаване за 6:4.

Гришо изиска медицински таймаут при започване на втората част. Нашият получи контузия в бедрото при осъществяване на сервис. След няколко минутно спиране играта бе възобновена, само че Джонсън поведе с 3:0 гейма (1 пробив). Гришо взе мъчно подаването си за 1:3 гейма, очевидно проблемите с травмата му не престават. Изненадващо се стигна до пробив за 2:3. Стийв обаче записа бърз брейк и сервис-гейм за 5:2.

В този миг Гришо се отхвърли заради контузията.

Джонсън ще играе във втория кръг на конкуренцията против спечелилия от мача сред Хенри Лааксонен (Швейцария) и участващия с " уайлд кард " представител на домакините Райън Панистън.

Димитров има един полуфинал на Уимбълдън , само че з апореден път се провакя в шампионати от Шлема рано-рано, този път травма го оставя надалеч от огромните мачове в аристократичния спорт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР